Facebook în acest moment lucrează la o tehnologie SF care îți aduce realitatea augmentată la încheietura mâinii

Dă şi tu share articolului

Anul trecut, Facebook a lansat un proiect de cercetare numit Project Aria, care va ajuta compania să creeze ochelari inteligenți cu realitate augmentată. La acea vreme, Facebook a arătat acele ochelari care pot prelua unele dintre sarcinile pe care le rezolvăm cu telefoanele noastre mobile: sunați pe cineva sau căutați informații.

Acum, compania prezintă un nou prototip: de data aceasta o brățară. Potrivit cercetătorilor de la Reality Labs de pe Facebook, ideea este de a folosi o tehnică numită deja electromiografie sau EMG, care poate detecta semnale nervoase care se mișcă prin încheietura mâinii. Dispozitivele pentru încheietura mâinii cu senzori dedicați pot interpreta aceste semnale și le pot transforma în „comenzi digitale”, ce pot fi apoi utilizate pentru a controlarea dispozitivele sau interfeța AR.

„Gândiți-vă în acest fel: faceți o mulțime de fotografii, apoi alegeți să împărtășiți doar unele dintre ele. În mod similar, aveți multe idei și alegeți doar să acționați asupra unora dintre ele. Când se întâmplă acest lucru, creierul vă trimite semnale în mâinile voastre. și degete, si le transmite să se deplaseze într-un mod specific pentru a efectua acțiuni precum tastarea și glisarea. Este vorba despre decodarea semnalului încheieturii mâinii – acțiunea pe care ați decis să o efectuați – și convertirea acestuia într-o comandă digitală pentru dispozitiv, „un Facebook reprezentantul a scris Scris în articol. Potrivit Facebook, un avantaj al utilizării acestui sistem este că EMG este atât de precis încât poate „înțelege mișcarea unui deget mic de un milimetru”. Această precizie poate face, de asemenea, experiența navigării pe interfețe AR mult mai rapidă decât modul nostru actual de interacțiune cu tehnologia.

De exemplu, EMG ar poate face oamenii să tasteze pe o tastatură virtuală mai repede decât tastarea pe o tastatură mecanică. Cu toate acestea, deocamdată, Facebook reglementează în continuare baza interacțiunii cu EMG. Compania a introdus o metodă interactivă numită „clic inteligent”, care permite utilizatorilor să „facă clic” pe meniu și să-și miște degetele inteligent. Interfața poate fi, de asemenea, ajustată pe baza informațiilor contextuale și de asemenea ceea ce se cunoaste despre utilizator.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment