DRPCIV a publicat statistica privind promovarea candidaţilor la primul examen

Dă şi tu share articolului

DRPCIV a publicat statistica privind promovarea candidaţilor la primul examen pe 2017

Promovabilitate DRPCIV 2017
DRPCIV (Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculări vehicule) a publicat statistica mult aşteptată privind promovabilitatea candidaţilor la primul examen susţinut.
Statistica privind promovabilitatea la primul examen se publică anuală până în data de 31 martie conform ordinului nr. 268 din 8 decembrie 2010 art 8, alin. 8. Anul acesta a existat o întârziere de o lună de zile până la publicarea rezultatelor.
Anii trecuţi statistica DRPCIV ne-a arătat că a existat o scădere cam accentuată a promovabilităţii la primul examen auto.
În anul 2016 la nivel naţional s-a înregistrat o promovabilitate de 59% la prima examinare a probei practice, iar anul trecut un procent de 56.30%. Statistica o regăsiţi aici.
Numărul tuturor candidaţilor examinaţi de DRPCIV a fost de 331.791 dintre care 186.811 au promovat din prima examenul practic. Sunt convins că au proovat mulţi mai mulţi decât cei 186.811 pe întreg anul.În 2016 la nivel naţional au fost examinaţi 309.198 dintre care 181.405 au promovat acest examen auto traseu. Făcând o paralelă între anii precedenţi şi anul de referinţă 2017 observăm o creştere accelerată a celor care doresc să obţină permis.
Trebuie menţinut faptul că statistica publicată de DRPCIV nu reflectă realitatea. Este vorba de prima examinare a unui candidat la proba practică şi nu de promovarea/respingerea pe întreg anul
atât cât este valabil un dosar al şcolii de şoferi. Sunt convins că majoritatea dintre candidaţi nu au renunţat şi au continuat cu
reprogramarea la examenul traseu.
Aşa cum ne-a obişnuit DRPCIV până în prezent, statistica cuprinde toate categoriile laolaltă şi nu există o departajare în funcţie de instructori pentru categoria A şi B şi cei care instruiesc practic pentru categoriile de profesionişti C, D. Dacă s-ar fi elaborat o statistică ceva mai complexă care să specifice şi acest lucru ar fi fost mult mai folositor pentru cei care sunt în căutarea unei şcoli de şoferi sau a unui instructor bun cu o promovobailtiate ridicată.
În Bucureşti anul trecut au fost examinaţi de către personaul DRPCIV 43.769 candidaţi conform statisticii publicate pe site care o găsiţi la această adresă dintre care 15.336 au promovat din prima traseul.
În anul 2016 pe Bucureşti au fost examinaţi un număr de 26.903 şi au promovat 12.200 dar anul trecut vedem o creştere aproape dublă în capitală a celor care doresc să obţină permis de conducere, astfel 43.796 au fost examinaţi iar promovabilitatea acestora a fost de 15.336 candidaţi.
Cu siguranţă creşterea această a venit şi pe fondul eliminării taxei de mediu şi tot mai mulţi doresc să îşi achiziţioneze o maşină.
Aşadar cei care doresc să facă şcoala de şoferi şi nu sunt siguri de promovabilitatea unei anumite şcoli/instructor autorizat poate verifica pentru a vedea în consecinţă.Daţi şi voi un share şi un like postării

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment