Digi RCS RDS vine cu un anunț surprinzător: desființează această rețea din România, în 2023

Dă şi tu share articolului

Este posibil ca un telefon pe care îl aveți și care a fost fabricat înainte de 2023 să nu funcționeze în rețeaua Digi RCS RDS.
Persoanele care încă mai folosesc astfel de telefoane vor fi lăsate pe dinafară, deoarece corporația a declarat că va înceta să mai ofere suport pentru rețeaua mobilă 3G începând cu anul viitor.

“Vom închide întreaga rețea 3G din țara noastră până la jumătatea anului viitor, după ce am închis deja aproape jumătate din țară.
Deja, această tehnologie nu mai este utilă “Directorul general al afacerii, Serghei Bulgac, a declarat săptămâna trecută.

Ce se întâmplă cu telefoanele 3G de la Digi RCS RDS

Deși este admirabil să dorești să adopți o nouă tehnologie, vei sfârși prin a crea victime dacă alegi să renunți la standardele de comunicare 3G stabilite.
Potrivit vicepreședintelui grupului Digi RCS RDS, doar câteva mii de utilizatori folosesc în prezent acest spectru.
Potrivit lui Valentin Popoviciu, aceștia vor trece în cele din urmă la rețeaua 2G pentru a putea continua să își folosească telefoanele.
Aceștia vor avea de suferit pentru că internetul 2G este, din păcate, practic inutilizabil.

Alegerea extremă a fost făcută deoarece, prin închiderea 3G, va deveni accesibil mai mult spectru, permițând accesul la rețelele 5G, care reprezintă următoarea etapă.
În esență, cei care au făcut efortul de a trece la un telefon nou în ultimii doi ani vor avea prioritate, în timp ce persoanele vulnerabile nu vor putea, în esență, să folosească Digi RCS RDS pe telefonul lor pentru a accesa internetul.

Pentru perspectivă, rețeaua 3G a fost implementată pe scară largă în 2007 și a avut avantajul important de a transmite simultan voce și date.
În consecință, ați putea utiliza telefonul și în același timp online.
Acest lucru a fost posibil datorită faptului că 3G nu utilizează aceleași frecvențe operaționale ca 2G și că au fost necesare noi licențe de operare, pe lângă modificări considerabile ale infrastructurii.

“Nu este vorba neapărat de o densificare pentru 5G, ci mai degrabă de o intensificare a infrastructurii de rețea.
În esență, este vorba de o tranziție tehnologică, similară cu trecerea de la 3G la 4G, deoarece multe dintre site-urile actuale acceptă trecerea de la o tehnologie la alta. Prin urmare, acestea pot converti o tehnologie pe care o utilizați acum pe 4G la 5G fără a mai face modificări la software-ul stațiilor de bază.
Așadar, acest lucru se va dezvolta treptat și depinde, de asemenea, de modul în care se schimbă piața” a fost adăugat capul Digi RCS RDS.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment