Și în România există servicii de livrare unde poți comanda direct de acasă sau de la birou sau de oriunde de te aflii pe anumite platforme.
Ei bine astăzi vă voi prezenta 5 servicii de comandat mâncare.
Deci, poate ai folosit, poate n-ai folosit până acum aplicații de comandat mâncare, dar statul acasă te duce și în zona asta. Partea bună e că, în cele mai mari orașe din România, nu duci lipsă de opțiuni.
În România serviciile de livrare și-au făcut apariția începând cu 2013 prin lansarea pe piața din București și Cluj Napoca a FoodPanda, apoi în 2018 și-au făcut apariția Glovo și a Uber Eats și apoi a urmat o continuă expansiune a acestora.
Tot în 2018 Firma care opera brandul românesc Oliviera a fost cumpărată cu 10,5 milioane euro de către olandezii TakeAway iar în 2019 EuCemănânc actualmente Tazz by Emag.
În ultimii ani, serviciile românești de livrat mâncare au ajuns să fie cumpărate de afaceri mai mari din afară. Astfel, aplicații ca hipMenu sau Oliviera sunt acum deținute de foodpanda, respectiv Takeway. În egală măsură, avem acum pe piață Uber Eats și Glovo. Ambele sunt servicii străine cu un capital serios de imagine în numeroase țări.
Serviciile de mâncare sunt extrem de utile pentru cei care nu vor să iasă afară, fie nu au timp să gătească ori nu vor sau sunt la muncă. PRactic ești doar la un click diistanță de comandarea mâncării tale.
În contextul actual al pandemiei de covid-19 serviciile de livrare au crescut cu 50% ceea ce arată un interes foarte mare al românilor pentru comandatul de mâncare.
Partea interesantă a acstor servicii o reprezintă cele două metode de plată cash sau online prin card bancar.
Nu uitați că sunt și oferte în aceste aplicații unde puteți comanda mâncare cu reduceri semnificative. Pe lângă multitudinea de restaurante unde poți comanda regăsim recenziile autentice ale clienților.
Este ușor să ne dăm seama care restaurant oferă servicii de calitate și care nu pentru a comanda corect. Deci o mare bilă albă pentru afișarea recenziilor din aceste platforme de food delivery.
Haide-ți să vedem cinci aplicații de comandat mâncare prin care poți plăti fie cash la livrator fie online din aplicație.
Cinci aplicații prin care comanzi mâncarea direct acasă și plătești online
- foodpanda — Printre cele mai populare aplicații de livrat mâncare este și aceasta. E deținută de Delivery Hero din Germania și acoperă câteva orașe importante din România, cum ar fi București, Cluj, Pitești, Timișoara sau Brașov. Asemenea Uber Eats, ai acces cam la orice restaurant ai vrea – dintr-o listă de peste 400. Aplicația pe Android și iPhone. Poți comanda mâncare sau rezerva în restaurant.
- Uber Eats — Acesta e un serviciu derivat din cel de transport persoane prin care Uber s-a remarcat. E disponibil în numeroase țări și orașe din Europa, iar în România este prezent în Timișoara și București. Pentru fiecare comandă livrarea costă 7,5 lei – dacă n-ai prins o perioadă în care livrarea e gratuită – și ai cam tot ce ai vrea să comanzi. Poți comanda de la sute de restaurante. Tot ce trebuie să faci este să îți introduci locația și vei primi lista cu restaurantele ce vor livra la adresa indicată de tine. Prin Uber Eats poți comanda cafea și produse de patiserie, produse cu specific românesc sau pizza și burgeri. Aplicația pe Android și iPhone dar și pe web.
- Glovo — Celebrul serviciu spaniol de livrare îl regăsim și în România. Te poți raporta la acest serviciu ca la unul prin care ai acces la mâncare de la restaurant, dar poți avea si produse de la magazin. Glovo oferă posibilitatea comandării produselor din Kaufland având un parteneriat cu aceștia. Poți comanda chiar și produse din Kaufland, caz în care livrarea costă 14 lei. Spre deosebire de Uber Eats în Glovo prețul de livrare este variabil de la un restaurant la altul. Există o ofertă bogată. Prin Glovo poți trimite orice atât corespondență cât orice alt produs din punctul A în punctul B chemând curierul. Prețul pe livrare variază în funcție de distanță dintre restaurant și locația ta. Aplicația este disponibilă pe Google Play Store și AppStore.
- Takeaway — Nu putea lipsa din această listă cu aplicații unul dintre serviciile vedetă din afară. TakeAway mă surpinde de fiecare dată. La fel ca la foodpanda, ai acces la numeroase restaurante și, în funcție de restaurant, poți să ai livrare gratuită. În Takeaway sunt sute de restaurante partenere înscrise ce te așteaptă cu produsele lor. De exemplu, sunt restaurante – cum ar fi Dristor Kebap – care impun o comandă de 30 lei. Poți seta din aplicație și costul de livrare, de patru lei, de opt lei sau mai puțin sau gratuit. Aplicația este disponibilă pe Android și iPhone.
- Tazz by Emag (Eucemănânc). Eu ce mănânc este un serviciu ce devine din ce în ce mai popular în România. Acum o lună a fost cumpărat de Emag și și-a schimbat numele în din Eucemănânc în Tazz by Emag. Prin Tazz by Emag regăsim acum o mulțime de oferte imbatabile la multe restaurante. Aplicația din câte am văzut este bine optimizată. Partea interesantă a acestui serviciu de livrări o reprezintă diversitatea. Se poate comanda chiar din cel mai apropait shorwroom Emag cu livrare în maxim două ore la confirmarea comenzii. Se pot comanda electronice, eletrocasnice. Ba mai mult chiar din farmaciile Sensiblu și Dr.Max, iar dacă vrei să comanzi orice produs alimentar vei putea face asta de la Megaimage.
Trăim într-o eră a tehnologiei. Serviciile de livrare îți dau o experiență plăcute oriunde te aflii. Te despart doar câteva momente de mâncarea ta preferată. Mă bucur că pe piața din România există aceste platforme de comandat mâncare și sper eu ca concurența să ofere calitate în oferirea serviciilor.