De ce Uber și nu serviciul convențional de Taxi?

Dă şi tu share articolului

Cu toții ne dorim un serviciu de transport persoane eficient fără a fi țepiuți. Uber se dezvoltă din ce în ce mai mult și la fel o face și în România. Este drept că serviciile de ride sharing nu erau în legalitate și încă sunt multe controverse în anumite țări ale lumii. După o serie de proteste ale taximetriștilor cu privire la concurența neloială practicată de Uber, Bolt și Yango, Guvernul Dăncilă a dat o ordonanța prin care reglementeaza serviciile de ridesharing în România, astfel Uber și cele menționate mai sus au intrat în legalitate în acest an.

Din păcate calitatea serviciilor de taxi prestată București dar și celelalte orașe ale țării cam lasă de dorit. Tot mai mulți oameni se orientează către serviciile de ridesharing pentru călătorii.

Și iată că am ajuns la întrebarea noastră de astăzi. De ce să alegi Uber și nu un taxi obișnuit?

Prin simplul fapt că nu vei nimeri un șofer care să nu îți inspiră încredere, ori un șofer care să aibă alte preocupări de altă natură atunci când se află la volan, și nu în ultimul rând un taximetru modificat care suprataxeaza cursa ilegal. Foarte mulți oameni se plâng de suprataxare la companiile de taxi în unele mașini. Practic acel aparat schimbă valorile foarte rapid și astfel te trezești cu un preț dublu până la destinație.

Cât despre reclamații. Acestea sunt cu duiumul către companiile de taxi și nu se pare că s-ar schimba ceva în sens pozitiv. Dar, bineînlețeles nu trebuei să generalizăm sunt cazuri și cazuri dar care lumea și-a pierdut încrederea în taxi-ul obișnuit și și-a îndreptat atenția către Uber și alte companii.

Dece să alegi Uber și nu Taxi?

La Uber ești respectat, vei înainte direcft de pe telefon care este prețul care va trebui să îl plătești pentru cursa care o vei face din punctul A în punctul B lucru wow având în vedere că este ceva inedit dar extrem de util. Este lucrul care îmi place cel mai mult și îmi da poate cea mai mare încredere. Astfel, știi dinainte cât va trebui să plătești fără să ai surprize. Spre deosebire de taxi este o diferența mare. La taxi nu există așa ceva și de cele mai multe ori ai surprize neplăcute.

De fiecare dată când călătorești cu Uber te asigur că te urci în mașina corectă, cu șoferul corespunzător așa cum apare în aplicație. Compară numărul de înmatriculare, marca și modelul mașinii, precum și fotografia șoferului cu informațiile afișate în aplicație. Atenție dacă nu apare nr. de înmatriculare în aplicația Uber (da-i un mesaj privat și întreabă-l care e numărul).

Șoferii sunt instruiți să fie politicoși, să nu denatureaze discuțiile, și de asemenea să nu vorbească la telefon decât în situațiile absolut necesare, ori să dea muzică la volum tare. Clienții pot oferi rating șoferilor după cursă și în funcție de rating șoferul poate fi exclus Uber dacă acesta are ratinguri sub 4 stele. Acesta este un criteriu de selecție destul de exigent prin care cei care se înscriu în Uber pot fi evaluați.

Un alt lucru interesant îl reprezintă ratingul oferit clienților de către șofer rândul lui dacă aceștia nu sunt civilizați trântesc portierele, mănâncă în mașină ori dacă au trecut mai mult de 3-4 minute, mai ales atunci când adresa este pe o stradă unde nu se poate staționa sau unde locurile de parcare sunt limitate, sau stabilirea greșită a punctului de preluare în aplicație, deși aplicația permite mutarea pinului cu exactitate .

Astfel că aceștia pot fi excluși din Uber și nu vor mai folosi servicul acesta. În Brazilia, Australia și Noua Zeelandă clienții pot fi blocați pentru șase luni. Tot în aplicația Uber vezi în direct traseul pe unde te deplasezi atât tu cât și șoferul iar după câteva minute de la încheierea cursei vei primi un email cu sumarul acesteia și numele șoferului și cât ai plătit.

Așadar te bucuri de călătorii confortabile fără teama că vei cheltui bani în plus la coborârea din mașină. La nivel global, Uber este prezent în peste 600 de orașe din 64 de țări. Numărul total de utilizatori activi ai aplicației este estimat a fi în jur de 100 de milioane.

Ce nu îmi place la Uber?

Există și lucruri care nu îmi plac la aplicația Uber. Nu înțeleg de ce nu poți vedea pe hartă toate mașinile Uber dintr-un oraș. Vezi doar una, sau câteva atunci cân alegi locația respectivă sau fie pornești GPS-ul. Sper ca cei de la Uber să vină cu un update și să fie vizibile toate mainile Uber dintr-un oraș.

Dați și voi un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment