Din ce în ce mai mulți tineri doresc să obțină permis de conducere. Cum permisul de conducere a devenit un document extrem de important în timpurile de azi, din ce în ce mai mulți oameni doresc să se înscrie la o școală de șoferi în vederea obținerii mult visatului permis de conducere. În cele ce urmează vom vedea împreună care sunt prețurile acesteia și la ce trebuei să te aștepți.
Cât mai costă școala de șoferi în 2019?
Școala de șoferi este cea care îți formează deprinderile condusului Și totodată cea care promite că la finalizara acesteia vei fi pregătit pentru orice provocare o vei întâlni în trafic. Dar până să ajungi să îți cumperi semnele de începători bulversate ma trebui să pregătești pentru o serie de cheltuieli și aici ne referim la ceea ce tot ce înseamnă școală de șoferi.
Am făcut o cercetare despre costurile la care trebuie să te aștepți. Și o să rămâneți mulți dintre voi surprinși de asta dacă nu ați fost familiarizați cu asta.
Cei care vor să devină șoferi sunt de cele mai multe ori nevoiți să-și caute singuri o școala de șoferi sau un instructor autorizat fie pe internet fiind cel mai la îndemână sau întrebând la fața locului neavand nroocul unei recomandari singure și trebuie să se informeze foarte bine înainte de a încheia contractul cu școala de șoferi/instructorul autorizat. Fără îndoiala internetul este plin de oferte interesante însă nu trebuie să cădeți în capcană.
Este drept că școlile de șoferi s-au tot scumpi în ultimii ani din cauza multor factori cum ar fi inflația și concurența tot mai puternică. Dacă în 2015 prețul mediu unei școli de șoferi era 900 de lei, acum în 2019 prețul înscrierii la cursuri este de 1500 de lei. DEci o creștere de 600 de lei.
Trebuie să menționez faptul că cei 1500 de LEI reprezintă școala orele de legislație + carburantul înclus la ședintele practice. Dar totuși aceștia sunt toții banii pe care îi vei plăti atunci când te vei înscrie?
Ei bine nu, există și alte costuri pe care nu le știi însă nici e site-urile multor școli de șoferi.
Ce costuri mai sunt?
Pe lângă suma de 1500 de LEI care reprezintă încheierea contractlu ide prestări servicii mai trebuie să achiți la CEC BANK sau la ghișeul DRPCIV taxa pentru contravaloarea permisului de conducere de 68 de LEI. taxă încheiere dosar, 20 de lei (această taxă nu este practicată de toate şcolile)
În suma de 1500 de LEI nu este inclusă fișa medicală și avizul psihologic. Prețul pentru fișa medicala (dacă dorești să o faci prin intermediul școlii) este de 100 de lei iar avizul psihologic 120 de LEI (Prețurile nu sunt fixe variază în funcție de școală). Taxa pentru rezervarea mașinii la examen este în general în valoare de 150-200 de LEI: DEci prețul ajunge la 1700 de LEI. De asemenea, cine dorește să facă ședinte de pregătire practică suplimentară trebuie să aibă în vedere faptul că prețul pentru o ședință este de 100 de LEI (și durează 90 de minute).
În situaţia în care cursantul nu a luat examenul auto vei fi nevoit să efectuezi trei ședințe de pregătire practică (conform Ordinului 268/2010). Prețul unei ședințe este de 80-100 de lei, și în baza lor vei primi o adeverință care atestă faptul că le-ai făcut. Cu acea adeverință cuirsantul se va duce la sediul DRPCIV pentru o nouă programare. Așadar dacă nu promvoezi examenul din prima prețul ajunge la 2150-2250 de LEI. În situația în care mai picați un examen mai adăugați 500 de LEI. Orice examen picat înseamnă undeva între 450-500 de LEI în plus cheltuiți.
Din fericire în anul 2017 o lege privind anularea a 101 taxe printre care și taxa de examinare în valoare de 6 RON pentru susținerea primelor trei examene teoretice și practice și 84 de LEI după peste trei examene neproovate a intrat în vigoare. Dar chiar și așa prețurile școlilor de șoferi sunt mici în comparație cu statele din vest.
În speranța că acest articol v-a fost de ajutor, vă rog să dați un like postării.