Consiliul Concurenței a lansat aplicația care te ajută să verifici de acasă de la ce magazin să cumperi cele mai calitative produse – Monitorul prețurilor

Dă şi tu share articolului

Tot mai multă lume se plângea și încă se plânge de fapt că același produse au prețuri diferite în magazine în contextul în care produsele sub același brand au prețuri mai mari spre deosebire de aceleași produse.

Consiliul Concurentei a lansat aplicația care te ajut ăsă verifici de acasă de la ce magazin să cumpărați cele mai calitative produse alimentare – Monitorul prețurilor.
Cu toții ne-am dorit să să existe o asemenea aplicație în care să existe introduse o gramadă de produse și prețurile acestora. Aplicația a fost lansată ieri și din cate am testat-o se mișcă foarte bine.

În aplicația Monitorul prețurilor sunt zeci de mii de produse alimentare de diferite tipuri cum ar fi: panficiație, lactate, sucuri, mezeluri, carne, băuturi alcoolice, cereale etc.
Așadar aplicațai vine în sprijinul tuturor celor care doresc de acasă să verifice prețurile alimentelor fie din fața unui PC sau direct de pe smartphone. În prezent există peste 1.700 de magazinedin toată țara și astfel poți verifica fiecare produs în parte. Aplicația a fost lansată de ieri de Consiliul Concurenței.

Știm cu toții acel moment când vizităm magazine diferite și găsim mai mult sau mai puțin aceleași produse dar având prețuri diferite. Și atunci ne puntem o întrebare. De ce același sau aceleași produse au prețuri diferite. De cele mai mutle ori este vorba despre o marjă de profit mai mare adăguată de comerciantul X. Ei bine prin intermediul acestei aplicați în timp real sau website monitorulpreturilor.info putem vedea o grămadă de produse din cele 1700 de magazine. Voi exlpica mai jos cum se procuedează.

Personal mă bucur că în sfârșit există un asemenea serviciu dezvoltat de Consiliul Concurenței. Un asemenea serviciu Monitorul concurenței are avantaje mari pentru potențialii clienți dar și dezavantaje (daca le putem numi așa pentru comercianții tot mai înfometați de profit).

Avantajele potențialilor clienți sunt acelea de a le aduce în prim plan peste 30 de mii de produse împreună cu prețurile la magazinele din zona din care acestea le aleg și vei calcula ușor cât costă coșul de cumpărături. Poți alege minim 5 produse pentru a vedea prețurile lor și în ce magazine le găsești și astfel vei face alegerea înțeleaptă înainte să te duci la un anumit magazin.

Pe de altă parte vânzătorii vor trebuei să se gândească de două ori înainte să majoreze prețul unui anumit produs peste cel al concurenței și cel mai probabil așa cum este și normal ei se vor alinia la condițiile pieței.

După cum declara și Bogdan Chirițoiu, președintele COnsiliului COncurenței „Aşteptarea noastră este ca această transparență va obliga magazinele cu prețuri mari să le reducă, să coboare spre nivelul prețurilor din magazinele care sunt mai ieftine”.

Horia Constantinescu, președintele ANPC: „Nu rareori, ieftin a fost de fapt dovedit a fi noul scump. Cum sunt fructele tratate cu substanțe care tratează perisabilitatea, nu sunt cele mai sănătoase, la fel și produsele care imită produsele lactate, sunt mai ieftine decât cele obținute din materii prime naturale”.

Prețurile din cele 1.700 de magazine cuprinse în aplicație pot fi compărate atât pe site-ul monitorulpreturilor.info, cât și descărcând aplicaţia Monitorul Prețurilor pe telefoanele mobile.
DE menționat este și faptul că șoferii pot verifica rapid unde și cât costă un litru de benzină, motorină în toată țara.

Pentru cei care nu telefon inteligent smartphone, pot folosi cu încredere siteul pus la dispoziție de către consiliul concurenței.

Bine că se merge spre dac digitalizare În condițiile în care trăim în era tehnologiei și Oamenii sunt indispensabile de aceasta.

Ce ar mai fi trebuit să fie îmbunătățit la aplicația monitorulpreturilor.ro?

Consider că aplicația cu terasă beneficieze de o setare privind activarea camerei foto, iar prin intermediul acestuia să poți scana codul de bare al unui produs care îl ai acasă sau chiar la fața locului în magazin găsești prețul acesteia în celelate magazine.

Cu siguranță că aplicația paote fi îmbunătățită pentru o mai bună experiență a utilizatorilor. Dar asta poate în versiunile anterioare. Mă bucură faptul că în sfârșit există o astfel de aplicație care te ajută să economisești bani și de ce nu timp.

Aplicația se poate descărca din Google Play Store sau pe https://www.monitorulpreturilor.ro

Odată ce intri în aplicație ai de ales între Produse alimentare și Carburanți auto.
Aplicația te va întreba dacă dorești activarea GPS-ului pentru a-ți arăta magazinele din aproprierea ta. Poți să îi acorzi acces sau poți să cauți manual introducând orașul.

Astfel vei vedea pe hartă toate magazinele cu produsul/produsele care le dorești să le verifici.

Din această listă puteți opta în funcție de preferințele fiecăruia.

După ce activați GPS-ul . Aplicația vă lasă să calculați prețul pentru minim cinci produse. În cazul de față piept de pui dezosat, apoi veți da tap pe Calculează.

Produsele vor apărea în magazinele din zona unde sunteți dumneavoastră localizat prin intermediul GPS-ului. Dacă nu folosiți GPS-ul, puteți introduce locația unde doriți să aflați prețul la produsele care le doriți (dacă acestea există). De menționat este faptul că produsele alcoolice spirtoase nu există cum ar fi Whisky, Cognac, Vodka, Țuică, Palincă. Există produse alcoolice cum ar fi berea.

De asemenea, în aplicație nu se regăsesc produsele vrac cum ar fi fructele sau legumele sau cele oleaginoase. Ele pot fi comparate doar prin inlocuire cu un produs existent in baza de date.

Sus în căsuța de căutare scrieți produsul, în cazul de față ,,mere” apoi vor apărea produsle găsite în aplicație fără preț, dar odată ce vei apăsa pe Calculează vei vedea produsele și prețurile din magazine.

Odată ce veți calcula vor apărea magazinele unde găsiți produsele care le-ați căutat.

Serviciul pus la dispoziția clienților de către Consiliul Concurenței are și neajunsuri. Produsele alcoolcie spirtoase nu se regăsesc în aplicație. Există câțiva mari retaileri care au fost interesați să sprijine acest proeict. Auchan, Penny Market, LIDL, Mega Image, Kaufland, Carrefour, Profi dar și comercianți mici în total însumând 30000 de magazine. De asemenea cine deține un magazin poate deveni partener la monitorulpreturilor.info

In cazul produselor vrac comparatia este nesigura si nu se paote calcula pretul acestora.

Platforma Monitorul prețurilor a costat 300.000 de euro bani subvenționați de la bugetul de stat și conține și Ion comparator de prețuri pentru combustibil. Pana in prezent au fost înregistrate până la două milioane de căutări.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment