De ce trebuie reparat neconditionat un esapament defect?

Dă şi tu share articolului

Aceasta este una dintre intrebarile frecvent puse pe google de catre cei care vor sa ia permisul.

De ce?

Pentru ca pare putin ciudata, doar ca este o intrebare pertinenta pusa de catre cei de la DRPCIV. Cei de la DRPCIV au decis sa introduca si intrebari de mecanica.

Se interzice conducerea unui autovehicul atunci când noxele emanate de acesta sunt peste limita legal adminsă ori al cărui zgomot în mers sau staționare depășește pragul fonic prevăzut de lege.

Prin urmare, trebuie să reparați eșapametul defect al autovehiculului pentru a putea circula cu acesta.

Regulament – Articolul 148

Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai:

  1. să conducă un autovehicul care emană noxe peste limita legala admisă ori al cărui zgomot în mers sau staţionare depăşeşte pragul fonic prevăzut de lege ori care are montat pe sistemul de evacuare a gazelor dispozitive neomologate;
    OUG – Articolul 100

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

  1. conducerea unui autovehicul şi tractor agricol sau forestier care, în mers sau staţionare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă;
    OUG – Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
i) zgomotul în mers sau staţionare depăşeşte limita legal admisă pentru tipul respectiv de vehicul;
j) motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise;

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment