De ce sa aplici o folie de protectie peste un ecran Gorilla Glass?

Dă şi tu share articolului

Marca Gorilla Glass a producătorului american Corning Inc. Este unul dintre cele mai recunoscute și durabile tipuri de sticlă din lume, folosit în nenumărate industrii. Deși istoria Gorilla Glass poate fi urmărită încă de la începutul anilor 1960, ceea ce a făcut faimosul Gorilla Glass este cooperarea sa cu Apple.

Prin Steve Jobs, a vrut un ecran de sticlă pentru dispozitiv în loc de plastic. Primul iPhone a fost, de asemenea, primul smartphone cu protecție Gorilla Glass.

Înainte de aceasta, Gorilla Glass a fost folosit doar în industrii precum cea farmaceutică, automobile sau aeronautica.

Ce face Gorilla Glass atât de speciala? Răspunsul este rezistența la impact și rezistența la zgârieturi.

Produsele Corning au un strat de sticlă alcalină aluminosilicat, unul dintre avantajele sale este rezistența la deteriorare, adică subțire și ușoară. Cel mai recent produs Corning este Gorilla Glass 3, lansat în 2013.

Gorilla Glass 3 este diferit de predecesorul său, Gorilla Glass 2, care este mai subțire decât produsul anterior, are o rezistență mai mare la zgârieturi și o vizibilitate mai mică la zgârieturi.

Deși Apple este compania care asociază Gorilla Glass cu smartphone-urile, această companie americană nu face parte din lista oficială de clienți.

Cu toate acestea, printre aceștia se numără Samsung, Nokia, LG, HTC, Motorola, precum și Dell, Asus, Acer, Lenovo, Hewlett-Packard, un total de 33 de mărci. Deloc surprinzător, având în vedere că scopul Samsung este să depășească modelul de fiecare dată când apare, dacă Samsung Galaxy S3 folosește succesorul său Gorilla Glass 2, atunci Samsung Galaxy S4 alege Gorilla Glass 3. Dar Corning nu se oprește aici.

În urma lansării Gorilla Glass 3 la începutul lui 2013, la sfârșitul lunii iulie a acestui an, producătorii americani au lansat Gorilla Glass NBT special conceput pentru notebook-uri, fiecare folosind tehnologia touch screen, și au promis că rezistența la deteriorare este mai mare de 8-10. ori mai mare decât a ecranelor tradiționale.

Analizând toate acestea, nu putem decât să ne întrebăm: De ce trebuie să punem o folie de protecție pe un gadget cu ecran Gorilla Glass? Răspunsul poate veni și de la Apple, care a fost prima companie care a folosit acest tip de sticlă. Acum testează ecranul cu safir.Deși Gorilla Glass oferă o protecție de două ori mai mare decât safirul, este mai rezistent la zgârieturi.

Dar din moment ce ecranul de safir este mult mai scump (30 USD), iar Gorilla Glass este mai eficient în prevenirea coliziunilor decât zgârieturile, tot ce trebuie să faci este să-l umpli cu o folie de protecție pentru o protecție maximă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment