La ce varsta poti da de permis categoria B

Dă şi tu share articolului

Aceasta este una dintre cele mai întrebări de cei care permisul de conducere sau mai bine spus școala de șoferi și se obțina permisul de conducere.

E drept că pe internet foarte multă lume își pun această întrebare pentru că există și persoane care nu știu când pot să obțină un permis de conducere care este vârsta minimă. Ei bine acest articol sper sa va vina in ajutor.

în România ca și oriunde în europeană cu câteva excepții pentru a te înscrie la școala de șoferi trebuie să ai 17 nouă luni iar pentru a susține examenul Teoretic și practic trebuie să ai 18 ani împliniți.

prin urmare se scrie la școala de șoferi doar dacă ai cel putin 17 și n9 luni.

Unde scrie asta?

Potrivit proiectului pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului 1391/2006, supus dezbaterii publice pe site-ul http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/74028

Ministerului Afacerilor Interne (MAI), persoanele care doresc sa obtina permisul de conducere se vor putea inscrie la scolile de soferi cu trei luni inainte de implinirea varstei de 18 ani. 

Ei bine Asta se întâmplă și înainte în comunism, cei care doreau sa obtina permisul de conducere trebuiau sa aiba 18 ani impliniti.

Deci pentru a putea susține examenul de conducere trebuie să ai

Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de:

  • 16 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule AM, A1 ȘI B1
  • 18 ani, pentru caegoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E, Tr
  • 20 de ani împliniți daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniti, pentru motocicletele din categoria A, 
  • 21 de ani pentru categoria C,D

în speranța că acest articol v-a fost de ajutor dati un share si un like.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment