Dacia Sandero „secretă”, a fost surprinsă în poze: Când o să vedem pe șosele?

Dă şi tu share articolului

Dacia pregătește câteva modele noi. Sunt în plan o mașină electrică și versiuni noi de Sandero și Logan. Cea dintâi va avea și-o versiune Stepway surprinsă în poze.

Dacia Sandero Stepway nu va fi lansată mai devreme de 2021. Deocamdată, atât Logan, cât și Sandero sunt testate în secret, fiind acoperite într-un autocolant care să nu dezvăluie elemente de design. Cu siguranță că există și poze pe internet cu preuspusul design al acestora dar nu e nimic confirmat. Rămâne de văzut cum va arăta în final.

La fel ca Dacia Sandero, și modelul Stepway va fi construit pe platforma pe care este construit Din punctul de vedere al motorizării. Zvonurile indică spre un TCe de un litru, pentru benzină. Sigur, va fi și-o versiune cu GPL și bineînțeles va exista și un model dCI diesel.

La ce te poți aștepta de la Dacia Sandero

Mașina ar urma să fie prezentată publicului în toamnă, iar din 2021 să între în producție și să poată să fie achiziționată din showroom-uri. În esență, Sandero rămâne un Sandero. Designul acesteia pare a fi cam la fel, cu mici schimbări ale look-ului, și rămâne aceeași alternativă mai ieftină la mașinile Renault sau Volkswagen. Noua mașină ar folosi însă platforma CMF-B și, odată cu ea, Dacia ar trece într-o nouă perioadă de dezvoltare.

Noul Sandero Stepway ar putea beneficia de un propulsor de 130 CP și ar fi vorba și de-o versiune hibridă dar nimic confirmat până în prezent. Ca idee, Stepway reprezintă 75% din vânzările seriei Sandero. Sandero este o mașină cu o vânzare foarte bună la noi în țară după Logan.

În ceea ce privește motorizarea hybridă. Ar putea fi vorba de mild-hybrid E-Tech. De asemenea, se zvoneste un propulsor hibrid, iar arhitectura suporta electrificarea, deci cine știe, poate Sandero va începe ,,revoluția verde” pentru Dacia. Debutează pe Clio, în 2020, și Dacia va prelua tehnologia. Motorul pe benzină Sce ar fi de 1,6 litri.

Platforma CMF de la Renault presupune și că sistemele de siguranță vor fi îmbunătățite. Acestea neputând fi integrate la fel de bine pe B0 (cea de acum). De asemenea platforma cea nouă CMF poate fi folosită pentru mai multe tipuri de autovehicule, inclusiv cele electrice.

Voi ce părere aveți? Credeți că vor fi schimbări majore pentru nouL Sandero Stepway? Sau doar mici elemente de design?

Dați și voi un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment