Rabla electrocasnice 2020: Se vor putea cere bani de la stat pentru aparate electrice noi

Dă şi tu share articolului

Anul precedent programul Rabla pentru electrocasnice a fost un real succes. Tot mai mulți oameni au solicitat vouchere pentru achiziționarea de aparate electrice noi.

Și în acest an, ca și anul trecut, cei interesați vor putea solicita, prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice, bani de la autorități pentru a cumpăra electrocasnice, după cum reiese dintr-o declarație recentă a ministrului mediului.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, în acest an se va desfășura, pe lângă cele două programe clasice ce vizează achiziționarea de mașini noi, respectiv Rabla Clasic și Rabla Plus, și programul Rabla pentru electrocasnice.

Mai exact, programul Rabla pentru electrocasnice dă posibilitatea celor care vor să scape de electrocasnicele vechi, mari consumatoare de energie electrică, să le dea în schimbul unui voucher ce poate fi folosit la cumpărarea unora noi.

CEi interesați de programul Rabla pentru electrocasnice din acest an vor putea obține bani de la stat pentru cumpărarea de televizoare, mașini de spălat vase și aparate de aer condiționat portabile.

După cum stabilește Ordinul ministrului mediului nr. 1.172/2018, cei ce vor să-și înlocuiască electrocasnicele vechi vor primi vouchere ce vor avea următoarele valori:

  • 200 de lei pentru a cumpăra mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și televizoare cu eficienţa energetică A și A+;
  • 300 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
  • 400 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++ și televizoare cu eficienţa energetică A++ și A+++.

Pentru a putea obține banii de la stat, cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Mai exact, aceștia trebuie să aibă domiciliul în România, vârsta de cel puțin 18 ani, să aibă documente de identitate valabile la momentul solicitării. De asemenea aceștia trebuie să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la cel local. De asemenea să predea un electrocasnic uzat echivalent și să își dea acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Potrivit comunicatului publicat recent al Ministerului Mediului, programul Rabla pentru electrocasnice din acest an are alocat un buget de 30 de milioane de lei. Asa ar reprezenta 100.000 de vouchere pentru 2020.

La momentul actual cei interesați nu pot cere banii de la stat pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, autoritățile de mediu trebuie să anunțe data exactă de lansare a ediției din acest an și să reactiveze aplicația informatică cu ajutorul căreia se poate face înscrierea în program. Data oficială de lansare a programului nu a fost anunțată încă. De asemenea, este necesară aprobarea bugetului înainte ca oricare dintre programele derulate de statul român să poată începe.Se estimează că undeva în luna iulie a acestui an va fi lansat.

Voi ce părere aveți ați cumpărat vreodată electrocasnice prin programuL Rabla pentru Electrocasnice?

Dați și voi un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment