Cum se calculează media cu teza?

Dă şi tu share articolului

Acest articol vom vedea împreună Cum se calculează media cu teza. Ei bine, ritmul este foarte simplu acestea dintre elevi chiar și părinți isi pun aceasta intrebare.

Unul dintre momentele tensionate la școală e acela când trebuie să faci bilanțul semestrului sau anului. In aceste cazuri Îți va fi mai mult decât utilă să știi se calculează media cu teza pentru a știi dinainte iar ulterior să te pregătești din timp și să nu pierzi note bune.

Partea proastă a calculării mediei cu teza este că mulți elevi cred că știu, dar nu știu. Ei tind să creeze algoritmi diferiți sau să ia în considerare alte note. În acest caz de calcul al punctajului mediei cu teza, trebuie să știți că punctajul eseului reprezintă un sfert din media totală a punctajului subiectului corespunzător. Pentru limba romana, matematica sau fizica, sau alte materii pe care alegi sa le publici, metoda de calcul este aceeasi.

Cum se calculează media cu teza

Media la fiecare disciplină o influențează pe cea finală care depinde de multe ori admiterea la facultate sau mai devreme la liceu ca să știi cum se calculează media cu teza trebuie să știi Cum să îți calculezi media fără teză. Asta cred că știe Orice om adun toate notele și le împart la câte sunt și astfel vei avea media tuturor notelor pe care le ai. Aici e smecheria sau algorimtul. ca să calculez media cu teza notele le împarți la câte ai ești cu trei pentru că teză reprezintă 25% din medie de aceea este destul de importantă.

Ce îți rezultă din această înmulțire aduni cu teza. Obții un rezultat pe care îl împarți la 4. Ca să fie mai simplu de înțeles, urmărește calculul de mai jos, aplicat pe note fictive la matematică.

Cum se calculează media cu teza, exemplu practic: presupunem că ai notele 9, 7, 5, 8 și teza este 6. Adunate îți dau 29. Împarți 29 la 4 și obții 7,25. Înmulțești rezultatul cu 3 și ai 21,75. La acesta aduni nota de la teză, adică 6. Așa ajungi la 27,75 totalul, care împărți cu 4 îți dă media de 6,93. Asta se rotunjește la 7 și cu atât închei anul.

Așa se calculează media cu teza. Bineînțeles că sunt și altele site-uri pe internet care oferă asta fără a mai îți spune tu mintea la contribuție doar introducând niciodată și astfel vei vedea care va fi media ta.

Dați un share și un like pe butoanele de mai jos.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment