Cum obtin certificatul verde?

Dă şi tu share articolului

ÎN articolul de azi vom vorbi despre obținerea certificatului verde. știu că există foarte multe persoane mai în vârstă și nu numai care se întreabă de unde ar putea să obțină certificatul verde. Ei bine vom vedea împreună cum să obținem certificatul verde,

Cum se obtine certificatul verde?

persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală SARS-Cov-2 pot obține certificatul verde la aceasta adresa site pus la dispozitie de STS in data de 1 iulie 2021 https://certificat-covid.gov.ro/login

tot ceea ce trebuie să faci este să introduci adresa ta de email, după aceea Vei primi un email cu un link de confirmare a adresei de poate trebui să dai click pe el și te va arunca în platforma https://certificat-covid.gov.ro/login . Odată ce ai intrat în platformă va trebui să îți introduci datele personale mai precis inițiala numelui, prenumelui/lor, seria de buletin si CNP-ul. Dupa ce ati introdus aceste date va trebui să apăsați mai jos pe butonul generare.

În câteva secunde se va genera un certificat verde. Atenție trebuie să treacă 21 de zile de la la 2 de vaccin pentru a putea avea un certificat verde activ. Accesând adresa https://certificat-covid.gov.ro/guides, aveți acces la manualele de utilizare pentru generarea certificatelor digitale Manual de utilizare – Generare Certificat Digital (Vaccinat, Vindecat, Testare). După generarea certificatului digital, acesta va putea fi descărcat în format PDF.

Ce fac persoanedle care nu au acces la internet si vor certificatul verde?

Pentru persoanele care nu au acces la internet, cum s-a procedat și la programare la vaccinare, va exista posibilitatea ca aceste certificate să poată fi descărcate fizic în două feluri: fie cu ajutorul medicului de familie. Fie cu ajutorul direcției de sănătate publică din județul aferentă ele vor putea ridica documentul și în format letric pe hârtie și va conține și codul QR respectiv coduri QR se scanează la punctele de trecere a frontierei, de asemenea puteți la o rudă la un vecin pentru putea descărca certificatul verde. Deși recomand două variante sunt cele mai sigure.

Altfel certificatul verde îl va fi activ știi odată ce va fi scanat va părea o eroare cu roșu în aplicația Check DCC.

Asta este tot ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia unui certificat verde. In speranta ca acest articol v-a fost de ajutor dati un sahre si un like.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment