Cum sa-ti faci telefonul Android sa fie mai rapid?

Dă şi tu share articolului

Cum sa-ti faci telefonul Android sa fie mai rapid?

Cu toții ne confruntăm la un moment dat cu telefon mobil și ne punem o serie de întrebări cu privire la acest aspect.

Este clar că smartphone-urile cu Android din ce în ce mai performante ce trece dar asta nu înseamnă că mai târziu vei avea probleme cu performanța acestuia iar sistemul de operare Android se va mișca din ce în ce mai lent iar dispozitivul să nu mai reacționeze la fel de rapid ca atunci când le cumpărați de nou.

În Google Play Store sunt o mulțime de aplicații care șterg istoria și cache-ul Dar una dintre cele mai importantă aplicație o reprezintă Clean Master care își dovedește utilitatea de fiecare dată și dispune de o mulțime de funcții adiționale.

Iată câteva sfaturi pentru a face ca telefonul tău să fie mult mai rapid

– Deci primul lucru care trebuie să îl faceți să o aplicație care șterge Cache-ul si istoria eliberezi spațiu.
– Elimină aplicațiile inutile din (Home Screen). foarte multe dintre oameni cu această problemă atunci când Deblochează telefonul le apare un display cu widget meteo bara de căutare de la Google și alte aplicații precum Facebook Messenger Instagram WhatsApp și alte aplicații.

Noua poate ne se pare ok să avem aceste aplicații instalate având în vedere că nu sunt nişte aplicații necunoscute fiind foarte populare dar sunt dăunătoare pentru performanță la sistemului de operare.

Dupa ce deblochezi ecranul, toate aceste aplicatii isi iau refresh. Deci cu cat sunt mai multe, cu cat aceasta operatiune dureaza mai mult, astfel ca telefonul incetineste, Unde mai pui că îți consuma și internetul 4G dacă îl ai activat.
Deci ca sfat este să una display cât mai curat și așa telefonul va avea o performanță mai bună și tu te vei bucura de o experiență cât mai plăcută.

– Smartphone-urile de generație nouă oferă modul “Economizor de date”. Dar ce înseamnă? Practic vei naviga mai ușor pe internet tot ce trebuie să faci este să instalezi Google Chrome în cazul în care nu este deja instalat și să mergi la setari, selecteaza economizorul de date si activeaza-l. Functia reduce consumul de date prin comprimarea paginilor pe care le accesezi inainte de a le descarca.

– Opreşte sincronizarea automată pentru că această opțiune va îngreuna performanța telefonului pentru că odată ce ai telefonul sincronizat cu contul de Google orice alt cont care îl ai, procesorul si memoria RAM este solicitată.

– Renunta la aceste aplicatii: există aplicații care pretind că îți reduc consumul de baterie și închid toate programele care rulează în background cum ar fi Advanced Task Killer, Advanced Task Manager, ES Task Manager, Smart Task Manager. dar acestea sunt doar câteva și nu sunt o idee bună dinpotrivă.

De ce?

Pentru ca ele fac ceea ce promit, adica opresc rularea unor aplicatii in background, insa redeschiderea unei astfel de aplicatii dureaza mai mult, pentru ca procesul trebue reluat de la zero şi asta se traduce printr-un consum mai mare de baterie, memorie RAM şi procesor deci nu reprezintă o soluţie bună.

-Telefonul se poate bloca sau îngheța freezing câteodată. Asigură-te că telefonul rulează cea mai nouă versiune de Android cu toate update-urile de securitate implementate. Fă un update la sistemul de operare Android. ca orice sistem de operare și sistemul Android trebuie să fie actualizat așa că actualizează-l

– Și dacă te confrunți cu probleme mari de performanță să faci o resetare a telefonului să revii la setările din fabrică însă trebuie să fii cu băgare de seamă pentru că vei pierde atât contactele din telefon cât și fotografiile și video care le ai realizat. Deci trebuie să faci un backup înainte de a lua decizia asta.

– Dacă nici de această dată nu rezolvi cu această problemă nu ezita să te duci cu el la garanție (dacă mai este în garanţie), dacă nu, caută un service autorizat pentru brandul de telefon care îl folosești.
Cam acestea ar fi sfaturile cu privire la Cum să-ţi telefonul Android să fie mai rapid.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment