Cum să îți protejezi smartphone-ul de viruși, hackeri și alte vulnerabilități

Dă şi tu share articolului

Fiecare dintre noi este preocupat de protecția propriului său telefon. Dar nu mulți dintre noi dorim cu adevărat să îl protejăm. EI bine, vom vedea împreună ce trebuie să facem pentru a-l proteja. Mediul Online este cât se paote te atractiv dar pe atat de periculos și prin urmare a fi precaut este alegerea optimă. Precauția este cuvântul magic de fiecare dată.

De-a lungul timpului au existat nenumărate conflicte privin furtul de date personale de la unele vedete și nu numai. Telefoanele inteligente din prezent pot semnala unele nereguli, cum ar fi o aplicație care vrea să acceseze camera frontala din senin, sau vrea să comită fraude publicitare și îți sugerează să o dezinstalezi, ceea ce este foarte bine. Dar și așa nu ești în siguranță până nu te asiguri înainte că ai o protecție bună la telefon.

Un smartphone are nevoie de stabilitate și de protecție împotriva virșurilor, malware adware etc.

Iată câteva sfaturi cu privire la protecția unui smartphone de viruși hackeri și alte vulnerabilități ale sistemului de oeprare.

Atunci când îți cumperi un telefon nou asigură-te în primul rând că este un telefon original și nu o copie (o replică) sau dacă doriți unul fake. Este foarte important acest aspect. În magazinele din România șansele să fie telefoane fake (replici) sunt poate 1% sau nici atât. Dar dacă îl cumpărați de pe internet de pe site-uri de anunțuri sau de la o cunoștință fi-ți cu băgare de seamă de acest lucru.

Aveți grijă ce aplicații instalați pe telefon și fă un update la aplicații. Este vital să faci un update la toate aplicațiile în Google Play Store. Dar și mai important este să te duci în opțiuni, despre telefon și acolo să cauți după actualizări pentru sistmeul de operare pentru a nu fi o victimă a hackerilor. Poți face asta zilnic nu durează mult timp să caută dacă a apărut un update de securitate sau o verisune nouă de Android.

Dacă există versiuni disponibile de Android noi sau update de securitate, Asigură-te ca ai bateria încarcată cel puțin 30% sau ai telefonul conectat la rețea. Este nevoie pentru descărcarea acestora.

De asemenea verificați înainte dacă sunteți pe date mobile sau nu (altfel vă veți trezi cu costuri suplimentare destul de mari în funcițe de abonamentul pe care îl aveți). Este recomandat să folosiți conexiunea Wi-FI.
Căutați în Google Play Store un Antivirus bun pentru a vă proteja de viruși, hackeri etc. Există o multiduine de antiviruși în Google Play Store, cum ar fi Avast, Kaspersky, Avira, AVG etc. Este decizia dvs care să îl instalați. Gusturile nu se discută. Citiți recenziile scrise de alți oameni pentru a vă edifica cu privire la produsul X.

Rulați o scanare a dispozitivului cân este necesar. De asemenea, vă sfătuiesc să descărcați o aplicație care șterge fișiere temporare, casch, istorie cum ar fi Clean Master.
Atunci când sunteți plecat/ă și găsiți rețele Wi-FI disponibile este indicat să nu faceți plăți online atunci cân sunteți conectat la rețeaua Wi-Fi respectivă, chiar și dacă introduceți o parola și nu este publică.

Dacă doriți să faceți plăți online vă puteți conecta la rețeaua 4G sau 5G (dacă aveți un telefon compatibil 5G), sau să folosiți plata prin intermediul amprentei digitale.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment