Amazon face echipă cu Facebook în lupta pentru combaterea ”deepfakes”

Dă şi tu share articolului

Problema clipurilor în format deepfake devine una dintre cele mai importante la nivel global. Multe companii de tech vor lupta împreună pentru a le identifica. Deepfakes face referire la clipurile video în care ți se pare căvorbește o vedetă, dar de fapt este vorba de o formă avansată de animație deci ți-ai făcut iluzii degeaba.

Exemplu. Dacă urmărești un discurs al lui Donald Trump care pare că este cât se poate de real dar acesa nu a spus niciodată acele lucruri. În contextul în care se pot propaga online minciuni cu repercusiuni dezastruoase pentru populație și asta este o reală problemă care trebuie combătută pentru a nu induce în eroare populația. Din acest mtiv companiile de tech vor da tot pentru a depisa un deepfake.

Compania Facebo k a naunța că de mult timp încearcă să identifice online clipurile deepfake. De asemenea cei de la Amazon Web Services, luptă pentru a iedntifica clipurile de tip Deepfake, prin urmare un efort tehnologic ridicat.
Împreună conclucrează într-o provocare online Deepfake Detection Challenge și aici partifică toți oamenii cu aptitudini ridicate de programare.

Oficialii Amazon Web Services au anunțat faptul că se vor alătura provocării și vor fi un partener tehnic ca și membru al care va analiza propunerile participanților.
Acesta va pune la dispoziția doritorilor experți în domeniul rețelelor neurale pentru a oferi suport tehnic și va pune la bătaie un milion de dolari sub formă de credit pe AWS. Prin urmare cei care se vor alătura vor găsi ceea ce au nevoie de o putere foarte mare de procesare în cloud să poată profita de algoritmii de inteligență artificială creați de Amazon.

De asemenea se vor alătura acestui proiect și consultanți academici entru depistarea deepfakes Laura Leal-Taixé de la Universitatea Tehnică din Munich și Federico II’s Luisa Verdoliva de la Universitate din Napoli. Materialul de lucru vine de la Facebook.

Facebook a oferit cerceătăorilor aproixmativ 5000 de clipuri care vor fi supuse muncii pentru identificarea deepfake. Acestea sunt infime reprezentând doar o mostră din totalul de 100.000 care au fost realizat doar pentru acest scop.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment