Câte puncte trebuie să iei la sală pentru categoria B?

Dă şi tu share articolului

Din ce în ce mai mulți tineri vor să obțină mnult visatul permis de conducere. EI bine, până în a-l obține este cale lungă. Mai întâi trebuie să treacă prin cursurile unei școli de șoferi iar apoi să susțină două examene teoretic (sala) și proba practică (traseul). Într-un articol precent am discutat despre prețul mediu al școlilor de șoferi din România și ce acte trebuie pentru înscierea la acestea.

În ce constă examenul teoretic?

Examenul teoretic pentru categoria B constă în rezolvarea pe calculator a unui chestionar cu 26 de întrebări generat aleatoriu și timpul alocat rezolvării este de 30 de minute.

înainte de a susține examenul teoretic vă programați la sediul DRPCIV din județul unde locuiți. Vă puteți programa și online sau să luați bon de ordine la sediul DRPCIV. Programarea se face la ghișeul înregistrare dosar examinare. După ce vă înregistrați dosarul și vi se face o fotografie pe loc, vă veți duce cu dosaru și cu cartea de identitate CI/BI în sala de examen, acolo vi se va oferi un cod de bare la intrare.

Intrați cu acel cod de bare în sala de examinare și scanați codul sub monitor. Odată ce l-ați scanat verificați datele dacă sutn corecte Nume, prenume CNP, iar ulterior veți avea trei întrebări de acomodare. Nu contează dacă răspundeți greșit la acele întrebări. După ce vor trece cele trei întrebări vor începe întrebările din examen.

Așadar trebuie să răspunzi la cel puțin 22 de întrebări corect și să nu dai mai mult de 4 răspunsuri greșite pentru a promova proba teoretică (sala). În total sunt 1176 de întrebări și în acestea sunt cuprinse și întrebările de mecanică sau prim ajutor.

Dacă răspundeți la mai mult de patru întrebări greșit, chestionarul ia sfârșit pe loc și sunteți declarați RESPINS. Deci va trebui să vă duceți din nou să susțineți examenul peste 15 zile calendaristice conform Ordinului 268/2010 din momentul în care ați picat (sunt incluse și sâmbetele și duminicile).

După ce promovați examenul teoretic (sala), vă puteți programa direct de pe ecranul monitorului pentru traseu, sau vă puteți duce la ghișeul programare traseu în vederea programări de către un angajat al DRPCIV. Este alegerea dvs cum vă programați.

în speranța că acest articol va fost de folos vă rog să dați un share și un like.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment