Cum să îți protejezi cardul bancar contactless de fraudă?

Dă şi tu share articolului

În acest articol vom vedea câteva sfaturi esențiale privire la cardurilor dumneavoastră bancare înglobează tehnologia contactless.

De câțiva ani cardurile bancare noi dispune de tehnologie contactless ce te ajută pe tine să plătești rapid în limita a 100 LEI/20 de euro fără a mai introduce codul PIN.

Viteza și comoditatea sunt două dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii le caută dar uităm că siguranța este un factor critic.

Câteva cuvinte despre tehnologia contactless

Tehnologia contactless vine în sprijinul oamenilor ajutându-i să realizeze tranzacții doar cu o simplă atingere de POS.

Dar această tehnologie pe cât este de inovatoare are și vulnerabilități care sunt speculate de hoți.

Poți fi chiar tu o victimă a unei fraude bancare.
În luna ianuarie a anului trecut potrivit unui raport Mastercard la nivel global existau 370 milioane de carduri contactless acceptate în peste 8 milioane de locații din 111 țări.

Este drept că această plată realizată prin intermediul tehnologiei canta glas este mai rapidă și mai comodă fără ca tu să fii nevoit să introduci codul pin.

Dar cum spuneam mai sus acest sistem are și riscuri pentru posesorii de carduri contactless.

Dar de asemenea li se mai Adaugă și sistemul de plată automată prin intermediul telefonului mobil. foarte multe carduri pot fi corectate prin intermediul unei aplicații pe smartphone-uri. Iar tu poți face plăți prin tehnologia NFC.

Tehnologia NFC este cea care stă la baza fraudării cardurilor de către hoți. Acesta folosesc dispozitive speciale capabile să citească cardurile bancare contactless doar prin simpla apropiere de buzunarele oamenilor. Astfel datele dvs. sunt furate.

Care sunt sfaturile privind protecţia cardurilor bancare Contactless?

Dacă ai un card sau mai multe de tehnologie Contactless ar trebui să reflectez cu seriozitate la achiziționarea unui portofel portofel cu protecție RFID pentru carduri.

Este drepte aceste portofele nu sunt ieftine dar nici scumpe dar poate fi o investiție foarte utilă care va face diferența salvându-ţi banii care îi ai pe card de furtul datelor personale prin sisteme NFC.

Acest portofel citirea cardurilor prin aceste dispozitive NFC, atâta timp cât Acestea se află în acest portofel cu protecţie RFID. Preţurile pentru aceste tipuri de portofele sunt între 100 şi 350 de LEI.

Dar este o achiziţie care merită. Această protecţie pentru cardurile contactless este deosebit de utilă.

Un alt sfat poate puțin neobișnuit, dar adevărat ar fi acela al învelirii întregului portofel sau a cardurilor într o folie de staniol (de aluminiu).

Da acest sfat are efect nu pot fi citite dacă sunt înfășurate în folie de staniol. peste un sfert practic și ușor de aplicat dacă nu doriți Sau nu aveți un buget pentru achiziționarea unui portofel care împiedică citirea cardurilor bancare cu tehnologie contactless.

Daţi şi voi un share şi un like articolului

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment