Cum sa iei permisul de conducere rapid si fara probleme

Dă şi tu share articolului

Cum sa iei permisul de conducere rapid si fara probleme

Astăzi vă voi împărtăşi câteva sfaturi cu privire la şcoala de şoferi. Pentru a începe este bine de ştiut că obţinerea permisului de conducere a devenit o necesitate în societatea actuală. Tot mai multe persoane doresc să obţină acest permis de conducere. Mai întâi de toate vom trata acest articol de la 0, de la înscrierea la şcoala de şoferi şi până la susţinerea ambelor probe: teoretică şi practică. Ei bine, pentru a fi sigur de reuşită unul dintre cele mai importante lucruri constă în alegerea unei şcoli de şoferi cu promovabilitate ridicată, asemeni instructorilor.

Cum pot să văd asta?
Oricine are acces la site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere www.drpciv.ro sau pe www.topinstructoriauto.ro
Cine doreşte să dea de permis ar fi indicat să se uite să arunce o privire pe internet ori să discute cu prieteni familia în vederea găsirii cele mai bune soluţii.
Bun, de la înscrierea la o şcoala de şoferi aleasă în prealabil de cursantul X, cursantul trebuie să aleagă un instructor cu promovabilitate ridicată ori să întrebe la sediul şcolii respective de un instructor cu experienţă mare şi nu în ultimul rând care este  calm, înţelegător, sfătos.
După parcurgerea celor 15 şedinţe obligatorii, nu te poţi considera şofer. Mie personal 15 şedinţe obligatorii mi se par foarte puţin, de aceea plătirea şedinţelor suplimentare este un lucru binevenit. Cu cât mai multe şedinţe cu atât experienţa cursantul devine mai bogată. Nu uita să îți rogi instructorul să te ducă pe traseele de examen din zona care ți-ai ales-o.
Știm majoritatea că în 15 sau în 30 de şedinţe nu ne putem lovi de toate situaţiile din trafic, iar la examen putem experimenta o situaţie total nepotrivită şi să nu promovăm proba practică. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla, fie la examenul auto cu poliţistul în maşină, sau când deja ai luat permisul şi mergi cu maşina ta personală. Trebuie să fi precaut tot timpul şi să ştii să acţionezi în consecinţă.
Ascultaţi sfaturile instructorului dvs, instructorii auto sunt întotdeauna bine intenţionaţi. Ei vă sunt mentorii dvs. Nu fiţi timizi, cereţi sfaturi, puneţi întrebări, este dreptul dvs. să cunoaşteţi cât mai multe.După parcurgerea celor 15 şedinţe obligatorii dacă nu sunteţi stăpână eu vă recomand să mai luaţi câteva şedinţe în plus. Ce e în plus nu strică niciodată când vine vorba de conducerea unui vehicul.
Pentru examenul de tip sală (calculator). Trebuie să rezolvaţi cele 1030 de chestionare şi să ştiţi peste 80% din ele.Site-uri cu chestionare bune există pe internet dar în mod clar există şi cărţi fizice cu codul rutier, regulamente şi chestionare care oferă şi un CD. La examen, fii-ţi încrezători, nu este un capăt de ţară dacă doamne fereşte picaţi acest examen. Învaţă-ţi cât mai mult, rezolvaţi cât mai multe chestionare acasă.
Sfatul meu este să faceţi câte 10 chestionare pe zi, iar dacă greşiţi întrebările respective vedeţi unde aţi greşit şi de ce şi le repetaţi până veţi răspunde corect.
Vă prezentaţi la Sediul Direcţiei Regim Permise (DRPCIV) şi înmatriculări vehicule din Pipera pentru cei din Bucureşti vă veţi duce la ghişeu cu dosarul, veţi da cartea de identitate, vi se va face o poză pentru permis urmând să semnaţi electronic pe o tabletă.După ce vi se completează dosarul veţi fi trimişi într-o altă încăpere să susţineţi proba teoretică. Fiţi calm şi rezolvaţi răspunsurile, sunt aceleaşi ca pe internet pe multe site-uri.După ce aţi luat sala vă veţi duce la alt ghişeu cu dosarul în mână pentru programarea la traseu. Programările durează de la 1 lună la 3,4 din păcate în România.
La examenul cu poliţistul, încercaţi să fiţi calmi, în general ei când văd un cursant tensionat o să vă fabrice greşelile. Trebuie să conduceţi sub 40 km/h exact cum aţi făcut-o în şcoală. Dacă vă spune poliţistul să daţi mai tare, mergeţi cu un maxim 35 km/h.
Orice neacordare de prioritate a pietonilor sau vehiculelor duce la respingerea candidatului şi penalizarea cu 21 de puncte, asemenea orice intervenţie a examinatorului fie că vă pun frână sau pune mâna pe volan.
Semnalizaţi orice intenţie a schimbării direcţiei de mers. Semnalizarea reprezintă 6 punte. Trei nesemnalizări şi efectuarea parcării incorecte duce la respingerea candidatului din examen. Nesincronizarea comenzilor, oprire motor, folosirea incorectă a treptelor de viteză este penalizată cu 6 puncte. Din punctul meu de vedere este mult prea mult. Se caută nod în papură. Ca şi începător greşelile sunt frecvente. Nu poţi să conduci ca o persoană care are ani în spate de condus. Este imposibil. Cumularea a cel mult 20 de puncte înseamnă promovarea candidatului.
Dacă găsiţi utile acest sfaturi lăsaţi în rubrica de comentarii.
Acestea fiind spuse eu vă doresc mult succes, s-auzim de bine!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment