Cum să cumperi produse de pe eBay? Ghid şi sfaturi utile

Dă şi tu share articolului

Cum să cumperi produse de pe eBay? Ghid şi sfaturi utile

eBay este una dintre cele mai mari companii americane de comerț și shopping online fiind un concurent  acerb al Amazon. Astăzi vom vedea împreună cum facem cumpărăturile pe eBay, dacă merită și la ce trebuie să fim atenți.


În România există încă o reticența față de cumpărăturile online mai ales de pe saituri ce vin din afara României, dar în ultimul deceniu încoace a existat un interes mult mai mare al românilor față de cumpărăturile online fie realizate în România  fie pe marile siteuri ca Ebay, Amazon.
Să revenim la întrebarea de astăzi. Cum să cumperi de pe eBay?

În trecut a mai realizat un articol despre cumpărăturile realizate pe celebra platforma Amazon dar astăzi vom vedea împreună care sunt pașii  care trebuie făcuți atunci când dorim să achiziționăm un produs sau mai multe de pe eBay.Pentru început trebuie să îți creezi un cont de eBay.  Așadar trebuie să intri pe saitul eBay.com din Statele Unite sau ebay.co.uk (recomandam ebay.co.uk din Marea Britanie)  pentru că nu se percep taxe vamale și TVA coletul tău ajunge mai rapid față de o comanda realizata pe ebay.com.  Contul este gratuit. Te înscrii cu nume, prenume, adresa de email etc. Pe versiunea din Marea Britanie ebay.co.uk  pentru că deosebire de ebay.com  există filtre numeroase pentru produse şi este mai adecvat pentru cei din Uniunea Europeană.

Cum să cumperi de pe eBay?

Pe eBay se poate cumpăra și ca guest dar mai bine să ai un cont creat.  Cum cumperi ca guest? După ce vrei alege produsul respectiv va trebui să dai click pe butonul Buy it now  și îți vor apărea două opțiuni Sing in for Checkout sau Sing as Guest.  rămâne la alegerea ta cum să comanzi fie  fie sa ai cont sau să comanzi ca și simplu vizitator.

Înainte de a face cont pe platforma  eBay trebuie să îți un cont deschis la o  bancă în lei (daca nu ai) și sa deții un card de debit.  dacă deja un card de debit cu un cont în lei sau în euro  este foarte bine.  de acum poți începe căutarea produselor.

Odată ce vă veți autentifica pe eBay veți avea în partea de sus categoriile respective,  acolo regăsiți categorii precum  electrocasnice,  electronice,  Modă,  grădină,  sănătate etc. în aceste  categorii regăsiți milioane de produse și în funcție de preferințele dumneavoastră  Alegeți produsul numărul dorit.

Dacă știți deja e produs trebuie să cumpărați nu trebuie de cât să  folosiți motorul de căutare Google  și să scrieți ebay.co.uk  urmat de produsul care îl căutați. Exemplu ebay.co.uk Samsung Galaxy S9 şi veţi găsi rezultate pe motorul de căutare de pe site-ul ebay.

Ca și metode de plată sunt acceptate cardurile Visa,  MasterCard,  American Expres dar se poate cumpăra şi cu un card de credit bineînţeles şi chiar prin PayPal.
Pe eBay se poate cumpăra și ca guest.  pe ce vrei alege produsul va trebui să dai click pe butonul Buy it now  și îți vor apărea două opțiuni Sing in for Checkout sau Sing as Guest.  rămâne la alegerea ta cum să comanzi fie  fie sa ai cont sau să comanzi ca și simplu vizitator.

Comenzile pe eBay  vor sosi  în câteva zile. Pe site-ul marelui gigant Ebay eBay.co.uk este specificat faptul că Royal Mail Internaţional livrează comenzile în câteva zile. Ei dau un exemplu: că  un cumpărător situat în Danemarca va avea un termen de livrare de aproximativ 5-7 zile.  este posibil ca în România să vină în circa 8-9 zile depinzând de poşta locală.

Estimarea livrării se calculează în dorul de zile lucrătoare.  de asemenea mai trebuie să reținem există și alți factori pe care  trebuie să îi menționăm  în ceea ce privește livrarea unui produs comandat.  acești factori include timpul de expediere al vânzătorului, tipul de tranzit pentru serviciu oferit, etc.
Odată ce  un client cumpără un articol și plătește  acesta va vedea data estimată de livrare al produsului comandat

Returnare produse eBay

Un lucru enervant, dar până la urmă normal îl reprezintă
politica de returnare.  Dacă ai primit un produs neconform sau  defect
îl poți returna,  însă trebuie să fii cu băgare de seamă Banii îi vei
primi în termen de o lună sau  același produs care l -ai comandat.
Un produs se poate returna oricând în termen de 14 zile lucrătoare.  dacă există problema dumneavoastră,  nu trebuie să vă faceți grijă întrucât sunteți acoperit de garanția de returnare a banilor eBay dacă achiziționați un produs prin paypal.
Dacă elementul respectiv nu a fost descris, vânzătorul responsabil pentru de expediere,  rețineți că sunt responsabil pentru taxele de expediere dar și pentru taxele de retur.
Majoritatea vânzătorilor de pe eBay accept returnăridar ca să fiţi sigur contactați vânzătorul sau citiţi în detalii.

Cum puteți returna un produs?  tot ce trebuie să faceți este să mergeți în istoricul din contul dumneavoastră de eBay si sa faceți clic pe elementul respectiv.   Este recomandat să faceți și câteva fotografii la produsul neconform.  atât eBay cât și vânzătorul produsului comandat (seller) de dvs pot să vadă aceste imagini.  Se pot încărca până la 10 imagini dimensiune maximă de 5 mb.  În funcție de produsul care îl ați cumpărat veți fi direcționat automat în procesul de returnare eBay sau la contactarea directă  a vânzătorului.  și în funcție de politica de returnare vise va furniza o etichetă de expediere.  Mai trebuie să aveți în vedere faptul că produsul care doriți să îl returnați trebuie să fie ambalat cu atenție pe cutie trebuie să aplicați eticheta post și să o trimiteți vânzătorului.

Avem motive să ne temem în a face plăţi online?
Ştiu că o mare parte dintre oameni am reținere în ah folosi cardul pentru realizarea de plăți,   este de înțeles având în vedere că îmi place foarte multe lucruri negative conturi sparte, bani furaţi etc. aceste lucruri se întâmplă oriunde și în viața reală dar tot ce vreau să vă spun este că trebuie să lăsați încet încet această frică.  cumpărăturile pe internet cu cardul sunt sigure.  sistemul este foarte bine securizat și în permanență se lucrează  la îmbunătățirea acestuia.

Păreri eBay
Așa cum spuneam și mai sus în cursul acestui articol eBay este unul dintre cele mai mari site uri Mai bine spus unul dintre cele mai mari magazine online din lume.  Aici găsiți  cam tot ce vă trece prin cap de la electronice,  electrocasnice,  la obiecte de grădinărit,  cărți etc.  Merită încercat.

Sper ca acest ghid și aceste sfaturi să vă vină în ajutor dacă veți dori să cumpărați produse online de pe eBay.

Dați și voi un share și un like articolului.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment