Cum dezactivezi localizarea la Facebook pe Android sporindu-ţi intimitatea

Dă şi tu share articolului

Trebuie să precizăm mă mai întâi ca aceste aplicații vin să te ajute și să-i facă pe prietenii tăi să vadă locația în care te afli. Şi din acest motiv Facebook îți monitorizează locația constant permanent pentru totdeauna.

Din momentul în care ţi-ai instalați aplicația. Aplicația știe pe unde mergi și îți creează un istoric în funcție de asta. și folosindu-se de inteligență artificială. Dacă ajungi în Cluj Napoca şi ai prieteni, sau ai dat likeuri la restaurante din acest oraș, imediat vei vedea recomandări din partea prietenilor tăi cu locații pe care ar fi bine să le vizitezi. Faci un scroll rapid prin News Feed și vezi restaurante din preajmă, baruri, cafenele și nu numai.

Pentru unele persoane această intenție este lăudabilă și de apreciat însă cu toții dorim să avem parte de intimitate și este revoltător pentru că vine și toată by default arată locația și să se salveze istoric toate locațiile Pe unde ai mers. Din păcate Facebook a dovedit de foarte multe ori că a fost victima unor scandaluri de proporții cu furturi de date și cred că ar trebui să ne îndreptăm atenția către Toate aceste lucruri oribile care s-au întâmplat. Spre exemplu Facebook urmăriți locația angajaților temporari aflați în training pentru a vedea pe unde își desfășoară activitatea și aceleași informații de locație au fost înregistrate pentru amenințările la adresa Facebook.

Pentru a dezactiva locația la Facebook pentru că pur și simplu dorești asta și este decizia ta să îți protejezi intimitatea trebuie să felul următor.

Intri în aplicația Facebook pe Android apoi  fă un tap în dreapta sus pe cele trei liniuțe. După aceea mergi până jos la Settings & Privacy și, din meniul respectiv, alege Settings. Fă un tap pe Location și debifează Location History. Un pic mai jos, în aceeași fereastră, fă un tap pe Location Services. Se va deschide imediat pagina de configurare a aparatului, la secțiunea Locație. Fă un tap pe Facebook, intră la Permisiuni și debifează Locație. Revino în Facebook și reia-ți activitatea obișnuită. Modificările au intrat în vigoare în timp real.

Cel puțin teoretic nu ar trebui să se salveze locațiile din momentul în care schimbi aceste setări, dar nu poți ști niciodată ce gânduri mârșave are compania Facebook astfel că indiferent de dorința utilizatorilor locațiile să existe și Facebook te spioneze în continuare.

Dați și voi un share și un like postării.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment