Cum ar trebui să aleg o școală de șoferi? pe ce criterii?

Dă şi tu share articolului

 Cum ar trebui să aleg o școală de șoferi? pe ce criterii?

Vara este anotimpul concediilor, vacanțelor, iar din acest motiv foarte mulți tineri care încă nu posedă permis de condnucere doresc să facă școala de șoferi pentru a obține permisul și a pleca la mare, la munte cu familia sau cu prietenii. Cu siguranță foarte mulți dintre voi alegeți în necunoștință de cauză, iar ulterior să nu fiți mulțumit de serviciile oferite de acea școală de șoferi. Iată că că vom vedea în cele ce urmează câteva sfaturi privind alegerea unei școli de șoferi  care să vină în sprijinul dumenavoastră oferindu-vă toate condițiile necesare parcurgerii orelor de legislație și a orelor practice.

Cum ar trebui să aleg o școală de șoferi? pe ce criterii?

Alegerea unei școli de șoferi presupune mai mulți factori la care trebuie să fim atenți.
Dacă suntem din București în primul rând ar trebui să ne gândim la câteva aspecte. Ar trebui să reflectăm la câteva lucruri esențiale cum ar fi: alegerea unei școli de șoferi/sau instructor autorizat care este recunoscut/ă. În mod cert alegerea unei școli de șoferi adecvate nu este o alegere simplă și implică mult termen de gândire.

De evitat școlile de șoferi care dispun de oferte atractive dar nu oferă calitate. Prin urmare, un lucru extrem de importatn îl reprezintă satisticile oferite de DRPCIV privind rata de promovabilitate a școlii de șoferi sși a instructorilor. Probabil mulți ar spuen că nu este un lucru neapărat relevant acesta, însă eu vă spun că este destul de important.

Însă pe site-ul oficial DRPCIV este desutl de greu să găsești informațiile. https://www.topinstructoriauto.ro vi-l recomand cu căldură datorită faptului că  este mai uşor de folosit față de site-ul DRPCIV iar datele sunt mult mai ușor de găsit și are o interfață user-friendly. Puteți sorta rata de promovabilitate după județ, școală de șoferi, și instructori. Acest lucru este valabil pentru toți cei care doresc să obțină permisul fie că sunt din București sau din alte orașe ale țării. Știu că cei care stau în orașe de provincie mai mici nu au aceste oportunități de a alege din mai multe școli de șoferi și vor fi nevoiți să se înscrie la singura școală ce există în orașul lor.Ecuația e simplă promovabilitate cât mai mare = calitate a acelei școli și a instructorilor. Și cu siguranță asta vei dori și tu. Dai un ban dar stai în față spre deosebire de acele școli sau instructori autorizați care au prețuri reduse dar rata de promovabilitate nu este tocmai bună. Așadar, fi cu băgare de seamă și alege în consecință. Nu te lăsa dus de val precum fac majoritatea și decide singur pentru tine.

Bun să începe. Fi foarte atent/ă dacă școala de șoferi este autorizată și nu există alte taxe ascunse, întrucât îți vor aduce numai neplăceri.
Atât școala de șoferi cât și profesorii de legislație ruteiră și instructorii sunt autorizați de ARR (Autoritatea Rutieră Română). De asmenea
autovehiculele indeplinesc condițiile legii ARR și sunt în stare perfectă
de funcționare. În România există cazuri de mașini neautorizate ori nu
îndeplinesc criteriile tehnice de funcționare.. Dar dacă te vei decide să efectuezi orele de legislație și de practică cu un instructor autorizat trebuie să iei în calcul același aspect extrem de important.

Fiți atent la ce instructor alegeți, este important ca acel instructor să fie o persoană cu experiență, calmă, de treabă care vă inspiră încredere și vă încurajează, în caz contrar există riscul să nu promovați examenul practic chiar de foarte multe ori.
Concluzii

Întotdeauna nu vă lăsați dus de val de prețuri atractive, oferte sau de simplul fapt că o școală de șoferi sau un instructor activează la voi în sector pentru că acest lucru este irelevant.
Sper că aceste sfaturi să vină în sprijinul dvs și să fiți mulțumiți de alegerea făcută privind școala de șoferi având în vedere că foarte mulți regretă ulterior pentru că au ales în mod greșit o școală de șoferi ghidându-se numai după anumite lucruri cum ar fi prețuri bune, alte oferte și evident nu trebuie să mergeți pe ideea că școala de șoferi X este în aproprierea domiciliului dvs.. Bineînțeles, există o mare concurență între școlile de șoferi în România, și este cu o adevărat o mare afacere dar chiar și așa, fiți selectivi, cât mai selectivi, optați pentru calitate și nu pe ceea ce vi se oferă.

Dacă v-a plăcut articolul dă și tu un share și un like!
Aveți butoanele dedesupt.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

4 Thoughts to “Cum ar trebui să aleg o școală de șoferi? pe ce criterii?”

  1. Foarte interesant articolul tau. Eu inca nu am carnet si chiar ma tot invart pe langa ideea de a face scoala de soferi. Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa imi pun atatea intrebari la care ai dat raspunsul tu aici. Cred ca unicil meu criteriu ar fi fost pretul…

    1. Mulțumesc. DA în principiu e bine să consultăm statisticile. Cred că asta spune multe referitor la promovabilitate dar nu întotdeauna trebuei să ne ghidăm după statistici. oricum eu consider că sunt de importante.

  2. Merg pe recomandarile prietenilor si nu stau in capitala, adica n-am prea multe optiuni intre care sa aleg.

  3. Raluca Brezniceanu@ Da, ai dreptate, cei care nu stau în București nu au deunde alege, și vor opta pentru școala de șoferi de la ei din oraș sau un instructor autorizat. Slavă domnului România geme de atâtea școli de șoferi și instructori autorizați.

Leave a Comment