Cu WhatsApp vei putea securiza contul cu autentificarea prin amprentă

Dă şi tu share articolului

v

WhatsApp este o aplicație care se află sub umbrela Facebook de ceva timp a devenit în tot acest timp una dintre cele mai populare aplicații de chat din lume dacă nu Cea mai populară dar de această dată WhatsApp vrea să îți ofere un maxim de siguranță în ceea ce privește conținutul aplicației.

în prezent nu necesită o parolă sau un cod pin pentru a putea fi deschis aplicația. Odată ce este instalată în telefon Ia poate fi accesată printr-un simplu tap.

Dar există și o vulnerabilitate dacă putem să-i spunem așa având în vedere că oricine poate avea acces la toate atunci când telefonul este deblocat sau atunci când ești nefericita victimă a unui furt.

Compania dorește să introducă autentificare prin amprentă în viitorul apropiat. Deja o multitudine de smartphone-uri oferă funcția de deblocare a ecranului prin amprentă (fingerprint), ceea ce este un lucru bineînțeles bun.

în prezent WhatsApp testează autentificarea prinsă în varianta Android a aplicației. și odată ce vrei activa această funcție trebui să folosești amprenta pentru a deschide aplicaţia. Sursă WABetaInfo.

Dar se poate folosi și o o altă metodă de autentificare setată pe una de vise accesat contul și vorbim aici de codul pin. există și posibilitatea în care senzorul de amprentă este defectat sau se blochează din varii motive astfel că prin ducerea codului pin vei putea debloca aplicația având acces la conversațiile și mesajele tale.

Autentificare prin amprentă pe WhatsApp Este o soluție generală pentru aplicație. mai clar spus, Când vei debloca aplicația vei avea acces la tot, nu doar la un anumit contaect.

de asemenea mai trebuie să știm și faptul că autentificarea prin amprentă va fi disponibilă pentru dispozitivele ce rulează un sistem de operare Android cel puţin Marshmallow şi nu mai jos de acesta.

Funcția se află doar în versiunea Alpha de dezvoltare și mai durează aproximativ câteva luni până la lansarea oficială a acestuia.

în prezent există telefoane de top Ce îți oferă blocarea aplicațiilor prin amprentă amintim Samsung, OnePLus Xiaomi și Te poți baza pe ele ca nimeni să nu îți folosească telefonul.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment