Controversatul influencer Andrew Tate a fost interzis pe Facebook şi Instagram

Dă şi tu share articolului

Controversatul influencer Andrew Tate a fost interzis de pe Facebook şi Instagram pentru că a încălcat politicile privind persoanele periculoase, a anunţat Meta. Decizia a fost salutată de diverse grupuri care susţin că Tate „reprezintă o ameninţare reală” pentru tineri, potrivit Sky News.
onturile oficiale ale lui Andrew Tate au fost eliminate de pe platformele de socializare, iar acesta nu va avea voie să creeze altele noi, a transmis Meta.

Kick-boxerul a devenit celebru în 2016, după ce a fost eliminat de la reality show-ul Big Brother la apariţia unui videoclip online în care părea că atacă o femeie cu o curea.

El a susţinut totuşi că acel clip a fost editat.
El a devenit acum și mai cunoscut online pentru remarcile sale bizare și incendiare, unele dintre ele implicând faptul că femeile “au o anumită vinovăție” pentru că au fost molestate.

El avea aproape patru milioane de urmăritori pe Instagram până când a fost eliminat.

În plus, multimilionarul deține Hustlers University, o schemă piramidală online care se comercializează ca o resursă pentru a învăța cum să faci bani.

Videoclipurile în care apare și se vorbește despre Andrew Tate au crescut în popularitate atât pe YouTube, cât și pe TikTok; numai pe TikTok, videoclipurile cu numele său în hashtag au adunat peste 13 miliarde de vizualizări.

Tate a fost criticat de o serie de organizații pentru opiniile sale și pentru că pune în pericol băieții și bărbații care îi vizualizează conținutul de pe internet.
Organizația pentru siguranța femeilor Refuge a răspuns la vestea excluderii sale declarând că Meta a luat “decizia corectă”.

Potrivit lui Ruth Davison, directorul executiv al organizației, “acesta este genul de acțiune dramatică necesară pentru a aborda radicalizarea online a tinerilor de sex masculin către o viziune misogină și violentă asupra lumii”.

Tate a fost calificat drept un “pericol pentru tineri” de către grupul de advocacy Hope Not Hate, care a aplaudat Meta pentru că a luat măsuri “rapide”.

Cu toate acestea, potrivit Centrului pentru combaterea urii digitale, “mai sunt multe de făcut”.

Imran Ahmed, directorul executiv al organizației, a declarat că Tate “își încurajează fanii să își publice filmele folosind propriile conturi și să facă link către site-ul său”.

“Ca parte a planului piramidal al Hustlerilor de la Universitate, conturile continuă să publice filmări cu Tate.
Videoclipurile care reușesc acest lucru abundă pe YouTube și i-au adus lui Google milioane de dolari în venituri din publicitate “A adăugat el.
„Meta ar trebui acum să meargă mai departe şi să se asigure că alte persoane care postează videoclipuri care îl conţin pe Tate sunt sancţionate pentru încălcarea standardelor comunitare privind ura şi să interzică postarea de linkuri către site-ul său, care conţine materiale concepute pentru a radicaliza tinerii”.

Andrew Tate nu a răspuns public la interdicţii, deşi a fost contactat de către Sky News.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment