Zeci de aplicații din Google Play, cu milioane de descărcări, sunt periculoase și se comportă ciudat după instalare. Cum le recunoaștem

Dă şi tu share articolului

Indiferent de programele pe care alegeți să le descărcați, aveți grijă!
Potrivit unui studiu recent realizat de o cunoscută firmă de securitate cibernetică, multe dintre aplicațiile din Google Play Store sunt concepute pentru a fura datele utilizatorilor sau pentru a accesa diferite reclame.
Experții au descoperit 30 de aplicații Android cu milioane de instalări care acționau în mod suspect într-o analiză recentă a Bitdefender.
În special, mai multe aplicații își schimbau aspectul după ce erau instalate, pentru a face dificilă recunoașterea lor de către utilizatori.

Experții au descoperit 30 de aplicații Android cu milioane de instalări care se comportau suspect într-o analiză recentă a Bitdefender.
În special, mai multe aplicații își schimbau aspectul după ce erau instalate pentru a face dificilă recunoașterea lor de către utilizatori.

Utilizatorilor li se cerea pe tot parcursul procesului de descărcare să acorde acces la agenda telefonului și la alte informații care nu erau necesare pentru funcționarea aplicației.
În plus, escrocii de pe internet infectează alte aplicații de pe telefon, afișând reclame agresive și accesându-le fără consimțământul nostru, dacă descărcăm un astfel de software și nu suntem vigilenți cu privire la permisiunile pe care le acordăm.

Aceste tehnici le permit infractorilor cibernetici să fure datele utilizatorilor sau să infecteze alte telefoane cu programe malware.
În plus, experții oferă o serie de sugestii pentru utilizatori:
Fiți atenți la permisiunile pe care le acordați aplicațiilor înainte de a le instala, în special atunci când acestea solicită drepturi care nu au nicio legătură cu funcționalitatea aplicației (cum ar fi accesul la lista de contacte). Fiți foarte atenți cu aplicațiile care solicită permisiuni speciale, cum ar fi accesibilitatea, întrucât instalarea unei aplicații din magazinele oficiale de aplicații nu garantează că totul este sigur.

Și în această situație, ar trebui folosit un program de securitate care poate identifica comportamentul ciudat și scanează fiecare aplicație înainte de instalare sau actualizare. De asemenea, fiți atenți la aplicațiile care au foarte puține evaluări din partea utilizatorilor, mai ales dacă sunt descărcate frecvent.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment