Comuniștii din China o metodă stranie ca să-şi umilească cetățenii

Dă şi tu share articolului

Internetul în China și în țările comuniste este cenzurat foarte mult și acest lucru nu ne surprinde pe noi cei care locuim în democrație.

Există o platformă WeChat în China și aceasta are ca scop să integreze o nouă aplicație prin care datornici către stat vor fi puși pe hartă și astfel toți ceilalți o putea avea acces la această hartă. Asta este partea cea mai stranie niciodată a acestei aplicații.

Şi până în 2020 China va implementa sistemul de credite sociale prin care va atribui un scor fiecărui cetățean astfel se determină cât de demn de încredere este acesta.

Sistemul va putea fi folosit pentru a monitoriza și a evalua drept negative sau pozitive diverse activități zilnice de la cumpărături online la plata facturilor, sau orele petrecute pe internet sau vizionând serialele preferate.

Partea cea mai interesantă o reprezintă sau repercursiunile putem să le numim. Cei care vor avea scorul meci  vor fi „pedepsiți” cu viteză mai mică la internet, acces restricționat în restaurante, interzicerea călătoriilor în străinătate etc. În prezent ale acestui sistem sunt testate în unele orașe de a crea o rețea socială nivel național.

Este de departe o cenzură având ca scop final forţarea datornicilor să fie buni pltnici şi să îşi plătească taxele la termen în caz contrar aceştia vor suferi ,,represalii”. Şi chiar dacă am scris acest cuvând între ghilimele sunt până la urmă represalii pentru că ţi se va îngrădi libertatea. Nu e nimic ieşit din comun pentru un stat comunist. Umilirea publică a acestor cetățeni în societate și din punct de vedere al autorităților fii o corijare .

Şi poate vă întrebați ce date sunt Împărtășanie cu toți ceilalți

Această aplicație dezvăluie informații cu caracter personal cum ar fi numele acestor datornici numărul de identificare la nivel național din China pentru care se află în categoria de rău-platnici.

Un purtător de cuvânt din justiție a explicat care stau la baza dezvoltării acestui aplicații și că aceasta ar veni ca o măsură de aplicare a legii unui mediu credibil din punct de vedere social. Dar realitatea totul alta de a umili.

Primul care este luat în considerare la calcularea scorului unui utilizator este istoria credintelor. De exemplu dacă oamenii își plătesc facturile la timp.

În cazul de față , provincia Hebei a pus anticipat în practică ideea prin crearea unei mini-aplicații care are o hartă oraza de 500 m chinezii care au datorii.  

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment