Peste 700 de milioane de adrese de email și parole au ajuns pe lista hackerilor Cum afli dacă ai fost afectat?

Dă şi tu share articolului

Mediul online pe cât este de interesant, dar pe atât este de periculos. Oricând poţi deveni o victimă a hackerilor fără ca tu să îţi fi dat seama. Astfel că în ultimii ani aproximativ 700 de milioane de adrese de email și parole sau scurs în mediul online în urma unei breșe de securitate datelor pe multe siteuri. Această afirmație a fost lansată de către expertul în domeniul securității cibernetice Troy Hunt.

Troy Hunt conduce saitul Have I Been Pwned (HIBP) iar acesta a anunțat că sau descoperit nu mai puțin de 772.904.991 adrese de e-mail, alături de 21.222.975 de parole, care au fost încărcate în serviciul cloud MEGA şi s-au aflat la dispoziţia hackerilor.

Această colecție impresionantă de date ne sperie şi trebuie să urmând câteva sfaturi esențiale pentru a proteja cât mai bine conturile pe care le avem pe platformele online. Vă recomand să citiți acest articol care vă va veni în ajutor și astfel să vă protejați conturile pe care le avem cât mai eficient.

Revenind de la aceste date care au fost furate trebuie să specificăm faptul că acestea provin din mai multe breșe individuale de securitate din mii de surse.
Iar în mesajul său publicat onduline cu privire la ‘Collection #1”, cum a numit-o Hunt. El a explicat în detaliu, acesta a explicat în detaliu despre breșe de securitate a datelor de la o persoană de contact care l-a direcţionat către ”un forum popular utilizat de hackeri”, unde erau distribuite datele. Aceste lucruri sunt la ordinea zilei dar le putem limita dacă suntem atenţi.

Pe site-ul Have I been pwned puteți căuta orice adresă de email dar și parolele și astfel vedeți dacă acestea au ajuns pe lista hackerilor. În caz că Rezultatul este nefast să faceți este să schimbați cât mai urgent parola și să o parolă cât mai complicată.

HIBP confirmă faptul că a fost compromise și că aceste informații au fost accesate ilegal de către hackeri.

Hunt a îndemnat să folosească programe de management ala parolelor întrucât ,, o singură parolă sigură este aceea pe care nu ţi-o aduci aminte”.

Şi potrivit site-ului Pawne Passwords, reutilizarea parolelor este o practică des întâlnită Și din păcate foarte mulți oameni nu sunt conștienți de aceste care planează asupra lor.

În opinia mea consider că este bine să existe astfel de servicii pentru a ne deștepta şi a lua act cât mai repede. Numai aşa veţi fi conştienţi de pericolul respectiv.

Dați și voi un share și un like articolului pe butoanele de mai jos

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Peste 700 de milioane de adrese de email și parole au ajuns pe lista hackerilor Cum afli dacă ai fost afectat?”

  1. Cornel

    Tocmai pentru a preintampina situatii de genul acesta este recomandat sa ne schimbam parolele la un interval de timp. Cea mai buna varianta ar crearea de conturi separate pentru fiecare site/aplicatie.

Leave a Comment