Cine te urmărește pe internet, aplicațiile de Android care vor să știe totul despre tine: care este soluția

Dă şi tu share articolului

Chiar dacă sunt excelente sau utile, majoritatea aplicațiilor de pe telefonul dumneavoastră Android sunt gratuite.
La prima vedere, reclamele continuă să păstreze această libertate.
Dar adevărul din spatele acestor reclame este mult mai complicat decât ar putea părea la prima vedere și implică monitorizarea fiecărui gest de interacțiune cu telefonul mobil pe care îl face un utilizator.

Aflat în prezent în versiune beta, cel mai recent browser DuckDuckGo pentru Android are o funcție numită App Tracking Protection.
Aceasta este făcută pentru a bloca instrumentele folosite de majoritatea aplicațiilor mobile pentru a urmări activitatea online.
Inițial, sistemul a fost accesibil doar unui grup select de utilizatori, dar acum este deschis tuturor celor interesați.

O notă secundară importantă este că un astfel de sistem nu este justificat pentru iPhone, deoarece Apple blochează deja majoritatea metodelor de urmărire în aplicațiile de pe dispozitivele sale, acesta fiind un alt motiv pentru care profiturile Facebook au crescut vertiginos.

Cum știi aplicațiile de Android care te urmăresc

Explicația oficială a protecției DuckDuckGo împotriva urmăririi aplicațiilor afirmă că aceasta dezactivează trackerii, sau liniile de cod folosite pentru a monitoriza activitățile utilizatorilor, în aplicațiile Android.
Urmăritoarele funcționează în fundal ca un fel de proces separat, astfel încât nici măcar nu este nevoie să utilizați aplicațiile menționate anterior.

Aplicația nu numai că împiedică transferul de informații către terți, dar enumeră și “partenerii” de afaceri ai dezvoltatorilor, pentru ca întregul sistem să fie cât mai util și transparent pentru utilizator.
Astfel, puteți vizualiza afacerile de pe “lista neagră” care se ocupă și, în consecință, profită de activitățile telefonului dvs. și de prelucrarea datelor personale.
În final, puteți, de asemenea, să vă uitați la informațiile pe care App Tracking Protection încearcă să le trimită, dar este oprit să o facă.

Pentru comparație, DuckDuckGo estimează că fiecare utilizator de smartphone instalează aproximativ 35 de aplicații și că, în medie, se fac între 1 000 și 2 000 de încercări de urmărire în fiecare zi.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment