Cea mai importantă schimbare pe platforma de vaccinare: opțiunile de care trebuie să afle toți românii care vor să se programeze

Dă şi tu share articolului

O hartă interactivă a Centrului Român de Vaccinare a fost lansata cu tipurile de vaccin. Acum, cu ajutorul aplicației dezvoltate de STS și Comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare din țara mea, puteți vizualiza informații de bază despre campania de vaccinare în timp real.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare.”

Potrivit CNCAV, oamenii pot găsi aici informații despre vaccinurile administrate de fiecare centru de vaccinare pe platforma de vaccinare. Vizitatorii vor vedea, de asemenea, numărul de persoane care așteaptă fiecare dintre cele trei vaccinuri aprobate în țara noastră: Pfizer / BioNTech, Moderna și Oxford / AstraZeneca. În același timp, afișajul central poate fi sortat după filtre în funcție de județul dorit de persoana care efectuează căutarea. Cel mai important aspect este că, în fiecare centru, sunt disponibile informații despre numărul locurilor de vaccinare vacante.
Nu în ultimul rând, oamenii își pot sorta centrele de vaccinare pe baza locației actuale a echipamentelor pe care le folosesc pentru a accesa harta.
De exemplu, dacă apar în sectorul 5 al capitalei, vor apărea în rezultatele căutării centrelor de vaccinare din regiunea respectivă.

România primește un nou lot de vaccinuri

Pe 26 martie, România va primi o noua transa de vaccinuri livrata de compania Moderna. 162.000 de doze vor intra în țara noastră pe uscat. În România, dozele de vaccin sunt alocate în conformitate cu programul de livrare furnizat de compania producătoare, ceea ce înseamnă că țara noastră va primi în mod regulat plata în rate pentru vaccinurile necesare imunizării oamenilor.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment