Când se schimbă ora și de ce România poate renunța deja la ora de vară

Dă şi tu share articolului

Duminică, când ne bucurăm de cafeaua de dimineață, vom deveni mai capricioși, pentru că în noaptea de 27-28 martie, ceasul va fi avansat cu o oră. România începe să adopte ora de vară. Ceasul bifează cu o oră înainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00. Dacă această schimbare de fus orar are un impact negativ asupra psihologiei oamenilor în fiecare an, iar specialiștii spun că este nevoie de două sau trei săptămâni pentru ca organismul să se adapteze la noul ritm al vieții, atunci situația de acum este și mai subtilă. În contextul pandemiei coronavirusului, schimbarea fusului orar poate pune presiune psihologică asupra persoanelor care au deja suficiente probleme legate de crize de sănătate, îndoieli, frustrări, frici și incertitudini. Acest lucru este experimentat de toți, mai mult de un an.

Tocmai datorită impactului negativ asupra sănătății umane, țările europene pot alege un fus orar. Uniunea Europeană a decis: țările europene trebuie să aleagă un fus orar În 2019, membrii Parlamentului European au votat pentru abandonarea practicii de ajustare a ceasului de o oră din primăvara și toamna anului 2021. Țările europene care au decis să păstreze definitiv ora de vară vor face ultima schimbare în ultima duminică din martie 2021. Cei care doresc să rămână în timpul standard (iarna) își vor putea schimba ora pentru ultima dată. Ultima duminică din octombrie 2021. La fel ca toate celelalte țări europene, țara noastră trebuie să informeze Bruxelles-ul cu privire la decizia luată. Cu toate acestea, în contextul complex al noii pandemii de coronavirus, procesul a fost amânat și va fi reluat în 2022.

Cum se reduce impactul negativ asupra corpului Experții sugerează că, pentru a reduce impactul psihologic negativ, în următoarea perioadă, ar trebui să încercați să aveti o dietă bogată în nutrienți, să mâncați cât mai multe fructe și legume proaspete, alimente neprocesate, si să vă hidratați în mod corespunzător și să încercați să faceți mișcare. Este dovedit științific că exercițiile fizice reduc stresul prin eliberarea hormonilor responsabili de starea de bine. De asemenea, se recomandă să respectați timpul de somn, să vă odihniți pe timp de noapte nefericit și cel mai bine este să respectați cel puțin 7-8 ore de somn pentru adulți și dacă se poate să adormiți înainte de miezul nopții.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment