Noua „hartă a vieții” arată unde trăiesc animalele încă necunoscute noastre

Dă şi tu share articolului

Un nou proiect științific își propune să cartografieze toate locurile de pe planetă unde ar putea trăi specii nedescoperite. În criza biodiversității pe care o trăim, o astfel de cercetare poate fi o oportunitate importantă de a găsi și conserva animale care sunt înconjurate permanent de pericol de dispariție. Oamenii de știință de la Universitatea Yale au aifrmat: „Estimările arată că, deși proporția acestei specii poate fi mult mai mică în prezent, doar 13% până la 18% din speciile de pe Pământ nu au fost descoperite.” „Dacă nu sunt luate în considerare și nu există acordurilor internaționale, acestea pot fi complet pierdute. “

Prin urmare, cercetătorii au creat un model, bazat pe factorii biologici, de mediu și sociologici asociați cu cele peste 32.000 de exemplare pe care le cunoșteau deja, deducând zone în care cred că ar putea exista astăzi vertebrate terestre. Pe scurt, au descoperit că animalele mari care trăiesc în zone geografice întinse nu vor avea veri sau alte „rude” pe care nu le cunoaștem. Totuși, în schimb, animalele mici găsite în zone cu acces limitat pot oferi indicii pentru numeroasele nevertebrate care nu au fost încă descoperite și care nu au fost încă incluse în „harta” vieții globale. O ipoteză este că amfibienii și reptilele se numără printre cele mai abundente animale necunoscute până în prezent la vertebratele terestre. Brazilia, Indonezia, Madagascar și Columbia vor fi țările care ascund majoritatea vertebratelor nedescoperite.

Aceste informații sunt esențiale, deoarece mulți cercetători cred că a avut loc a șasea extincție în masă și, dacă oamenii nu o studiază, nu vor putea salva aceste creaturi. Rezultatele cercetării sunt publicate în revista Nature Ecology and Evolution, unde puteți accesa versiunea pe hartă a speciilor nedescoperite.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment