Ce se poate conduce cu categoria C? preturi

Dă şi tu share articolului

Astăzi vom discuta despre autovehiculele din categoria C sau mai bine spus autovehiculele destinate profesioniștilor.  Și vom trece în vedere câteva lucruri esențiale cu bar fie vârsta la care trebuie să dai de permis,  care este prețul mediu al școlii de șoferi pentru categoria C  și câteva metode eficiente de învățat.

Ești bine una dintre întrebările cele mai frecventate pe Google este ” Ce poți conduce cu categoria C”. Iată că a venit și momentul să aflăm ce poți conduce și De la ce vârstă pot să obții categoria C pentru că nu este ca și în cazul categoriei b. Lucrurile stau mai diferit pentru că legislația este făcută în așa fel încât să nu poți să conduci de la vârsta de 18 ani autovehicule din această categorie de profesioniști.

Ei bine să răspundem la întrebarea de mai sus. 

Cel care obține permisul de conducere pentru categoria C poate să conducă un autovehicul a cărui masă totală maximă autorizată este mai mare de 3500 de kg și care este proiectat și construit pentru transportul a maximum opt pasageri în afara conducătorului auto. Deci,  ce ar trebui să înțelegem aici este că poți conduce un microbuz. Microbuzele au mai mult de 8 locuri. Insa pentru a conduce un microbuz cu oameni in el, sau mai bine spus pentru a efectua un transport de calatori trebuie si obtinerea unui atesetat de transport persoane. Asta dacă ne referim la un autovehicul de transport persoane însă categoria C înseamnă mai mult de atât.

Categoria Ce reprezintă și un ansamblu format dintr-un autovehicul de categoria C și o remorcă a cărei masă maximă autorizată nu depășește 750 kg. În esență categoria Ce reprezintă camioane destinate Transporturilor de mărfuri.

Care este durata cursului pentru categoria C si CE?

Să trecem în vedere și câteva aspecte referitoare la durata cursului corespunzator categoriei de permis C.

Durata cursului este de minim opt săptămâni atunci când este posesori de permis de conducere categoria B și are o vechime mai mică de un an timp în care efectuează în total 60 de ore de pregătire teoretică, din care 50 de ore de pregătire teoretică pentru C și 10 ore pentru categoria C E. De asemenea cursantul va efectua 46 de ore de pregătire practică în traseu din care 36 pentru categoria C și 10 ore pentru categoria C E.

Și dacă cursantul este posesorul de permis de conducere categoria B și are o vechime mai mare de un an atunci va efectua șapte săptămâni minim plus 60 de ore de pregătire teoretică din care 50 de ore de pregătire teoretică pentru categoria C și 10 ore pentru categoria C E și 40 de ore de pregătire practică în traseu, din care 30 de ore pregătire practică pentru categoria C și 10 ore pregătire practică pentru categoria C

Cat costa categoria C? 

Referitor la taxa de școlarizare pentru obținerea permisului de categorie c și c e.  Căutăm pe internet la o mulțime  de școli de șoferi am găsit că prețul mediu este undeva la 3600 RON

Care sunt condițiile de înscriere?

Cartea de identitate, în original și copie;

Vârsta: 21 de ani fără trei luni;

Declarație pe propria răspundere că nu se regăsește în prevederile art. 24 alin. (6) din O.U.G nr 195/2002 (Codul Rutier) privind interdicția de a se prezenta la examen pentru obținerea permisului de conducere, cu excepția cazurilor când a intervenit una din situațiile prevăzute la art. 116 alin (1) din același act normativ, ori starea de sănătate nu permite să facă pregătire/să susțină examen pentru obținerea permisului de conducere auto. Modelul de de Declarație se înmânează la înscriere;

Vom vedea in viitorul articol mai multe detalii despre condițiile de înscriere la examen și în ce constă examenul auto pentru obținerea de permis categoria C și CE.

Dați și voi un share și un like articolului

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment