Ce poti conduce cu categoria AM?

Dă şi tu share articolului

Cred că ar trebui să discutam si despre categoria AM.  Nu prea discută lumea despre această categorie Dar astăzi vom vedea împreună  ce reprezintă aceasta, ce poți conduce și Care sunt prețurile pentru a obține această categorie de permis de conducere. Haideti  sa vedem impreuna mai multe despre aceasta.

Probabil că mulți care doriți să obțineți permisul de conducere ați văzut că odată ce obțineți permisul de conducere categoria B veți avea automat și categoria am scrisă pe permisul de conducere. Dar mulți nu crează o familiarizați cu această categorie și nu știu ce constă. Ei bine ce cuprinde categoria de permis auto AM?

Categoria de permis auto AM înseamnă pe scurt – MOPEDE/Scutere

cu alte cuvinte un moped este definit ca fiind un vehicul cu două sau trei roți a cărui viteza maximă prin construcție este mai mare de 25 de km pe oră, dar nu depășește 45 km pe oră și care este echipat cu motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu capacitate cilindrică ce nu depășește 50 de cm cubi sau cu alt motor de artere turna după caz electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 4 kw iar masa proprie a vehiculului nu depășește 350 de kg ne inclus în masa bateriilor în cazul vehiculul electric. 

De la ce varsta pot da de AM?

Mopedele sau scuterele  pe românește spus  pot fi conduse de la vârsta de 16 ani împliniți sau mai bine spus puteți obține permisul de conducere pentru acestea începând cu 16 ani împliniți, dar vă puteți înscrie dar școala de șoferi la 15 ani și 9 luni.

Trebuie să fiți apt din. De vedere medical și psihologică și de asemenea să prezentați cazierul judiciar.  Să nu fi fost condamnat,  definitiv pentru infracțiunile prevăzute  la art.24 alin.6 din OUG nr.195/2002, cu excepţia cazurilor când a intervenit una din situaţiile prevăzute la art.116 din alin.1 din OUG nr.195/2002.

Cat costa categoria AM?

rețul mediu pentru obținerea permisului auto de categoria a m este în general de 1500 RON. În ce constă examenul auto pentru obținerea permisului categoria AM Examenul cuprinde un test teoretic și un test în poligon. Testul teoretic se da pe calculator, si constă într-un test de cunoștințe cu 20 de întrebări privind regulile de circulație. De asemenea, douăzeci de minute sunt alocate pentru a răspunde la întrebările privind înțelegerea regulilor de circulație. Pentru a promova examenul teoretic, trebuie să răspundeți corect la cel puțin 17 dintre întrebări. Testul practic constă în efectuarea de manevre în poligon într-un timp prestabilit.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment