Ce imprimantă să aleg? Care este mai eficientă Inkjet sau Laser?

Dă şi tu share articolului

 Ce imprimantă să aleg? Care este mai eficientă Inkjet sau Laser?

Astăzi vom vorbi puțin despre imprimante mai precis despre alegerea unei imprimante.

După ce faci multe drumuri de la servici/facultate la ccentrul de copiere de la colț te vei enerva iar ulterior vei intra pe website-ul unui magazin online sau vei intra într-un magazin fizic pentru a comanda cea mai ieftină imprimantă fără faci o cercetare în prealabil. Dar acest articol vine în sprijinul dumneavoastrăAstăzi vă voi spune câteva sfaturi privind achiziționarea unei imprimante.

Prin
urmare, tu decizi ce imprantă îți trebuie să cumperi în funcție de ce
vrei să faci cu ea.Trebuie de la bun început să te gândești ce anume
dorești să faci cu acea imprimantă, dacă o vei folosi doar pentru
printarea paginilor, fie ele text negru sau color, sau pentru
fotografii, etc.

Există două tipuri mari și late de tehnologii ale imprimantelor pe piaţă.

Imprimanta cu jet de cerneală, și laser

Imprimante cu jet de cerneală (Inkjet)
Cu siguranță imrpimantele cu jet de cerneală au un preț foarte atractiv și sunt avantajoase din acest punct de vedere. Ca atare ele snt mai ieftine față de cele laser dar sunt și mult mai leneșe.
Dacă ești o persoană care printează rar sau foarte rar fie pagini, poze este o bună alegere pentru tine. Există imprimante inkjet cu un raport calitate preț foarte bun. Există imprimante deștepte care scaneayă și trimit pe mail documentele dar aceste imprimante sunt ult mai scumpe dar sunt în generla folosite în mediul office in instituții firme și necesită o mentenanță mai costisitoare.

Avantaje
-Vorbind despre avantajele imprimantei Inkjet, putem enumera câteva. Bugetul este unul avantajos, poate printa color, atât coli de hârtie cât și coli speciale (în funcție de unele modele), sunt mult mai mici în dimensiune față de cele lasere. Imprimantele sunt compatibile cu dispozitivlee mobile și serviciile cloud.

Dezavantaje
– Primul mare dezavantaj îl reprezintă timpul pierdut privind printarea colilor de hârtie,
sunt zgomotoase ș printează lent, o foaie de hârtie în aproximativ 1 minut comparatic cu o imprimantă laser care printează în aproximativ 3 secunde o pagină. Așadar, capacitatea de printare este mult mai mică și vei fi nevoit să schimbi mai des cartușul decât un toner.

– Trebuie să menționm un lucru și anume cartușlele se consumă pe cât de complexe sunt printările.
Ca și sfat : Este bine de reținut să folosești același tip de hârtie, de coala foarte bună de calitate pentru a uya mecanismul.

Imprimantele laser
Poate cele mai apreciate imprimante și cele mai efeciente totodată. Tehnologia diferă complet față de cele cu jet de cerneală Inkjet.
O imprimantă laser folosește un prf negru sau colorat (roșu,verde, albastru) pentru a printa fiind pus pe o foaie de hârtie albă și apoi pe un cilindru ce este încălzit la 300 de grade și trece peste aceasta și imprimă culoarea.
Imprimantele laser sunt foarte populare și foarte rapide. Și probabil că v-ați întrebat cu toții dcă prețul acestora este la fel față de cele Injet, ei bine, nu dar merită investiția din toate punctele de vedere. Chiar dacă vei plăti bani în plus ele sunt destinate pentur mediul office și nu numai.
Așadar dacă ai de gând să ai o imprimantă deșteaptă din toate punctedele de vedere fără să fie leneșă să poți printa foarte rapid tot ce ai nevoie această imprimaentă te va reprezenta.

Avantaje:
Ca și avantaje putem spune următoarele:
– Poți printa astăzi dr și peste o lună, 2 cu ceeași viteză și calitate fără a avea nici cel mai mic gram de reticență
– Este foarte rapidă, poate printa de 10 ori mai rapid față de o imprimantă Inkjet. Sunt foarte silențioase. – Poate printa în mod obișnuit cu un toner până la 3000 de pagini (în mod obișnuit, dar depidne de model)
– Dacă vei face o verificare la 2 ani imprimanta poate rezista mai bine de 10 ani fără nici un fel de problemă.

Dezvantaje:
-Cu toate că nu sunt neapărat dezvantaje reale. Cu siguranță bugetul unei astfel de imprimante este mai mare față de o imprimantă cu jet de cerneală. Dar este o investiție foarte bună pe care o vei face alegând această imprimantă dacă ești o persoană care printează mult sau pur și simplu nu suporți ideea să stai aproximativ 1 minut pentru a printa o pagină ca în cazul imprimantei cu jet de cerneală.
-Imprimantele sunt mai mari și mai grele față de cele cu jet de cerneală și au nevoie de o răcire mai eficientă.

Așadar, acesta este un ghid în care am pus tette-a-tette cele două tipuri de imprimante. Voi decideți care imprimantă este mai utilă.
Am văzut împreună care sunt avanajele pentru fiecare tehnologie in parte cât și dezavantajele acestora.

Te aștept cu părerile tale jos în rubrica de comentarii de mai jos.

Dacă găsiți util acest rticol nu uitați să dați un share și un like pe butoanele de mai jos.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

12 Thoughts to “Ce imprimantă să aleg? Care este mai eficientă Inkjet sau Laser?”

 1. Un articol foarte util pentru cei care vor o imprimanta, dar nu au cunostinte tehnice!

 2. Un articol interersant cu chestii utile, eu chiar nu ma pricep la chestii tehnice ,norocu cu sotul meu… el care le stie pe toate :))

 3. Mie imi plac cele inkjet pentru ca sunt mai silentioase si mai rapide decat cele cu tus. Plus ca nu te mai murdaresti incarcand acele cartuse.

 4. Da..am avut si imprimante "moderne" – inkjet dar sunt tare enervante pentru ca se termina cartusele foarte repede dar am avut si laser….desi cartusul era doar negru …era geniala…puteai sa scoti sute de foi si inca mai avea cartus…am scos referate…carti..si nu se consuma cartusul! Daca ar fii sa aleg iar….clar as alege Laser!:)Foarte bun articolul! 🙂

 5. Cu siguranta si eu as alege tot laser, din experienta mea sunt cele mai practice.

 6. Noi avem mai multe imprimante. Copiii au HP si Canon, noi avem un fax cu imprimanta si scanner HP, iar la firma avem un Hewlett Packard.

 7. Fiecare alege imprimanta in functie de nevoile sale, emie de exemplu imi ajunge o imprimanta Inkjet pentru ca o folosesc rar, pentru un numar mic de pagini si nu-mi trebuie calitate ridicata.

 8. Am si eu imprimanta, insa nu stiu de care este..dar nu am mai folosit-o de cand am terminat facultatea. Mi-am dorit una color, pentru a scoate poze, insa investitia era mai mare. In plus, sa cumpar mereu hartie speciala si culori…am zis pas…merg si le scot undeva.

 9. Eu mi-am luat acum cateva luni o imprimanta laser, pentru ca am avut cu tus si mereu se bloca si nu puteam printa.

 10. Chiar mi-a placut articolul asta pentru ca tot saream de la o imprimanta, la alta pe eMag, si nu stiam ce sa aleg.
  Sunt de parere ca e mai bine sa dai un ban, si sa-l dai pe ceva mai de calitate, decat sa-ti faci mii de nervi cu un produs mediocru.
  Imprimantele astea inkjet ar fi bune doar pentru cei care le folosesc rar. N-are rost sa investesti in ceva care stii ca-l folosesti o data la doua luni, sa zicem.
  Depinde de nevoile personale 😉

 11. Am o multifunctionala cu laser, wireless, de la Xerox. E geniala.

 12. Eu folosesc de foarte mult timp imprimanta tip laser, am avut si modelul tradițional dar nu am fost așa mulțumit. Imprimanta tradiționala se bloca des si îmi apărea si uneori dungi lipsa. Eu unul recomand ce-a tip laser este mult mai eficientă. 🙂

Leave a Comment