Câteva informaţii despre noile procesoare ieftine şi performante de la AMD

Dă şi tu share articolului

La început de an aflăm în premieră detalii importante despre noile procesoare care vor fi fabricate în acest an vorba de procesoarele Ryzen de la AMD. Acestea vor fi construite pe arhitectura Zen 2. MD a luat decizia să producă și să lanseze o nouă linie de procesoare pentru acest an 2019 care vor rupe gura Târgului pentru o prețul scăzut și performanță

Cel mai important procesor va fi Ryzen 9 3800Z cu un chip de 16 nuclee și 32 de fire de execuție acest procesul fiind tractat la 3.9 GHz dar care va dispune de overclock fiind capabil să ajungă la o frecvență turbo până la 4,7 GHz, adică de două ori mai multe nuclee decât are actualul vârf de gamă, Ryzen 7 2700x.

Procesorul nu va fi foarte economic spre deosebire de Președintele procesoare produse de AMD dar va consuma mai multă energie 125 W, o creștere semnificativă față de 95 W. Deci o creștere semnificativă.

în prezent se cunoaște faptul că a AMD ar avea și un procesor  Ryzen 9 3850X  si va avea același număr de nuclee dar cu o frecvență mare 4,3 GHz + frecvența turbo care va ajunge la 5,1 GHz. Ambele procesoare vor putea fi cumpărate la un preț de 500 de dolari.

Până în prezent foarte multe calculatoare nu au mai mult de patru sau opt nuclee dar cele 16 nuclee sunt incredibile și poate ți se par prea multe dar îți sugerez atunci să te auiți la Ryzen 7 3700 sau 3700X care au 12 nuclee și un preț mai mic de doar 300 de dolari.

AMD mai are și Ryzen 5 cu 3600 și 3600X cu 8 și 16 fire de execuție. cel mai ieftin procesor produs de către AMD va fi cel din seria Ryzen 3 3300 nuclee și 12 fire de execuție având între 3,2 GHz și 4 GHz și va avea un preț de aproximativ 100 de dolari.

Procesoarele AMD Ryzen s-au bucurat de o mare popularitate atunci când au fost lansate și continuă și în prezent odată cu apariția noilor procesoare Zen de 12 nanometri

Acestea sunt doar informații care le am aflat dar mult mai multe informații confirmate vor fi disponibile în cadrul CES 2019 Deci mai trebuie să mai așteptăm până atunci.

Dacă v-a plăcut articolul dati si voi un share și un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment