Cat este valabil certificatul verde?

Dă şi tu share articolului

În data de 1 iulie 2021 a intrat în vigoare regulamentul referitor la certificatul digital al UE privind covid iar din acea dată statele membre pot trimite și verificat certificate digitale privind COVID pentru cetățenii și rezidenții UE pe teritoriul acesteia.

Dar ce este certificatul digital al UE privind COVID?

Certificatul digital sau certificatul verde privind covid este o atestare a faptului că persoana

  • fie a fost vaccinată împotriva covid-19
  • fie s-a testat și are un rezultat negativ 
  • fie a avut COVID-19 și s-a vindecat

Cat este valabil certificatul verde?

Comisia a propus, iar statele membre au adoptat o actualizare a recomandării Consiliului referitoare la restricțiile privind libera circulație. Aceasta include dispoziții specifice, deși statele membre pot alege să fie mai puțin stricte:

Persoanele vaccinate integral care se află în posesia unui certificat digital al UE privind COVID atestând că au primit ultima doză cu cel puțin 14 zile în urmă ar trebui să fie exceptate de la cerința de testare sau de carantină atunci când călătoresc.

Această excepție ar trebui să acopere, de asemenea, persoanele care au trecut prin boală, s-au însănătoșit și au primit o singură doză dintr-un vaccin care necesită 2 doze.

Persoanele vindecate care dețin un certificat digital al UE privind COVID ar trebui să fie exceptate de la cerința de testare sau de carantină legată de călătorii în primele 180 de zile de la un test PCR pozitiv.

Persoanele care dețin un certificat digital al UE privind COVID emis în urma unui rezultat negativ la testul COVID ar trebui să fie exceptate de la eventualele cerințe de carantină. Testele trebuie să fie recente: 72 ore pentru testele PCR și, în cazul în care sunt acceptate de statul membru, 48 de ore pentru testele antigenice rapide.

Certificatul verde 21 Decembrie aveau valabilitatea de un an de până să în data de 21 Decembrie Comisia Europeană a decis imitarea la nouă luni lității certificatului verde pentru călătoriile intra europene după anti-covid-19 cu schemă completă alcătuită din două doze sau o doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson pentru a încuraja salviae finala cu doza 3 doza Booster sau supra repel) a anunțat executivul comunitar.

Cand vor intra masurile in vigoare?

Măsura va intra în vigoare în data de 1 februarie datorie pentru toate statele membre ale Uniunii Europene dacă ea nu va fi respinsă de o majoritate calificată a acestora sau de o vot majoritar împotriva Parlamentul european

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment