În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată?

Dă şi tu share articolului

Sa vedem impreuna raspunsul corect sau raspunsurile corecte la aceasta intrebare.

În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată?

4, 3, 1, 2;
B 4, 3, 2, 1;
C 3, 4, 1, 2.

Intersecția din imagine este dirijată cu indicatoare de reglemntare de prioritate.

Autovehiculul 1 și autovehiculul 2 întâlnesc indicatorul “Oprire” și au obligația să opresacă și să acorde prioritate de trecere celorlalte autovehicule.
Autovehiculul 3 și autovehiculul 4 circulă pe drumul cu prioritate și au prioritate de trecere, însă autovehiculul 4 virând către stânga trebuie să îi acorde prioritate de trecere autovehiculului 3 deoarece acesta îi vine din partea dreaptă. Între autovehiculul 1 și autovehiculul 2 s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind indicatorul “Oprire”, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta, autovehiculul 2 virând către stânga trebuie să îi acorde prioritate de trecre autovehiculului 1 deoarece acesta îi vine din partea dreaptă.

Ordinea de trecere este următoarea: primul autovehiculul 3, al doilea autovehiculul 4, al treilea autovehiculul 1 iar ultimul prin intersecție va trece autovehiculul 2.

Răspunsul corect este: C

OUG – Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.
Regulament – Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia:

“Drum cu prioritate”, “Intersecţie cu un drum fără prioritate” sau “Prioritate faţă de circulaţia din sens invers” are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment