Programele malware și virușii sunt o realitate nefericită a vieții în lumea modernă.
Unul dintre remediile sugerate în cazul în care ați fost o victimă este să efectuați o resetare din fabrică.
Este interesant faptul că termenul “resetare din fabrică” implică faptul că dispozitivul dvs. va reveni la starea în care se afla în momentul achiziționării sau când v-a fost livrat.
Din punct de vedere tehnic, însă, nu este întotdeauna așa, în special în cazul smartphone-urilor și tabletelor cu sisteme de operare moderne.
Desigur, efectuarea unei resetări din fabrică va elimina practic toate programele malware și virușii.
Opțiunea de resetare din fabrică șterge neintenționat orice software sau fișiere rău intenționate de pe dispozitiv, readucând sistemul de operare la starea sa inițială.
În fiecare an, hackerii descoperă noi modalități de a infecta gadgeturile din întreaga lume, pe măsură ce virușii devin tot mai avansați.
Ce se întâmplă dacă virusul revine chiar și după resetarea din fabrică
Este posibil să vă confruntați cu una dintre următoarele situații dacă programele malware de pe smartphone-ul dvs. continuă să reapară chiar și după o resetare din fabrică:
Atunci când încercați să restaurați copia de rezervă coruptă pe dispozitivul recent resetat, malware-ul se răspândește pe dispozitiv și îl infectează din nou.
O altă posibilitate este că infecția a accesat partiția de recuperare a dispozitivului dvs.
Unele programe spyware moderne se pot ascunde chiar și în accesorii de calculator, cum ar fi camerele web și adaptoarele Wi-Fi.
Scanarea unității care conține copia de rezervă este unul dintre primele lucruri pe care le puteți face dacă descoperiți programe malware care au supraviețuit resetării din fabrică.
Utilizarea unui CD de salvare vă va permite, de asemenea, să vă verificați în mod corespunzător dispozitivul, inclusiv partiția de recuperare, pentru a vă asigura că nu există niciun software rău intenționat acolo.