Când se dă drumul la căldură în 2022. Cât trebuie să mai aștepte cei care sunt racordați la sistemul de încălzire centralizat

Dă şi tu share articolului

Locuințele oamenilor devin mai reci pe măsură ce temperatura începe să scadă substanțial.
Cu toate acestea, persoanele care depind de încălzirea centrală trebuie să mai aștepte.
Căldura se va porni anul acesta în aceste momente.

Pentru mulți oameni, în special pentru cei care depind de încălzirea centrală și nu au propria centrală termică, vremea rece este o pacoste.
În funcție de temperaturile de afară, căldura va fi dată în casele lor, așa cum se întâmplă în fiecare an.

Regulamentul de furnizare și utilizare a energiei termice a fost aprobat prin Decizia 425/1994, care prevede că se va furniza căldură în apartamente atunci când temperatura exterioară este de +10 grade Celsius sau mai puțin timp de trei zile consecutive.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20,00-6,00”, se arată în cuprinsul actului normativ.

Câți bani economisesc cei care au sistem de încălzire centralizat

Furnizorul principal de energie din București, Termoenergetica, a publicat anul trecut un studiu care a demonstrat cât de mult mai rentabil este sistemul de încălzire centrală în comparație cu încălzirea centrală a locuinței.

Un apartament cu două camere din București racordat la sistemul centralizat de încălzire costa mai puțin de 170 de lei pe lună, conform calculelor făcute la vremea respectivă de companie.

Cei care ocupau același tip de apartament, dar aveau un sistem propriu de încălzire centrală, plăteau anul trecut aproximativ 360 de lei doar pentru furnizarea căldurii.
Facturile vor crește în acest an ca urmare a majorării prețurilor la gaze și energie electrică.

Mii de bucureșteni au cerut debranșarea de la rețea

Cu toate acestea, mii de bucureșteni au cerut să fie debranșați de la sistemul public de încălzire, întrucât nu reușesc să își încălzească anual apartamentele.
3.000 de cereri de debranșare au fost depuse la Termoenergetica începând cu luna aprilie.
În plus, 300 de cereri sunt încă deschise de anul trecut.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment