Cât costă să iei permisul de conducere? Vezi cum îl obții

Dă şi tu share articolului

Ei bine știu că majoriteatea dintre voi ați intrat pe acest articol datorita titlului care v-a atras atentia.
Ei bine, cât cosdtă să iei permisul de conducere?


Permisul de conducere a devenit un document important în ziua de azi, fiind chair indispensabil pentru multe persoane. din ce în ce mai mulți elevi doresc să urmeze cursurile unei școli de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere. De multe ori cursanții cad în depresie atunci când examenul teoretic și proba practica bat la ușă.

Dacă stăm să ne gândim acest lucru este firesc dat fiind faptul că un examen este un examen și sperie pe foarte mulți dintre candidați. De asemenea, cele mai importante examenele din viață, sau cel puțin așa este considerat examenul auto.

Deci cât costă permisul de conducere?

În primul rând trebuie să te înscrii la o școală de șoferi apoi sa plătești taxa. Din ce am vazut tarifele variaza între 1500 si 2000 de lei pentru categoria B.
În al doilea rând trebuie să plătești taxa care atestă contravaloarea pentru permisul de conducere în valoare de 89 LEI.

Iar ca să obții permisul propriu zis trebuie să mai plătești ședințe suplimentare ca să îți intri în mână cu deprinderile conducerii autoveiculelor.

Pentru a fi sigur că veți promova atât examenul teoretic cât și proba practică(traseul) consider că este imperios necesar să vă doriți permisul de conducere. Nu trebuie să fie ca o chestie forțată și de fapt altcineva din jurul vostru să îl vrea. Ci doar voi.

În primul rând dorință maximă pentru asta și o să vedeți că o să-l obțineți.

1. Sfatul meu este inainte de examenul teoretic să învățați acasă. Există site-uri unde regăsiți cursul de legislțaie rutieră explciat audio/video, precum și o mulțime de întrebări cu explicații video. De asemenea aveți explicații și text. Partea buna o reperzintă faptul că, dacă răspundeți greșit la întrebări vedeți unde și de ce ațti greșit. A veni deja bine pregătit la cursurile de legislație rutieră vă va da un confort psihic foarte bun.
  1. Cei care aveți în familie mașină aveți și oportunitatea de a merge într-un poligon pentru a exersa manevrele conducerii unui autoturism. Astfel când vă veți apuca de școala de șoferi și veți începe orele de condus veți știi să manevrați mașina, să efectuați viraje și manevrele precum garări, parcări, mers cu spatele, plcare în rampă, întoarcere întrei mișcări etc. Asta va constitui un mare avantaj.
  2. Mergeți la toate orele de legislație rutieră. Fi-ți ochi și urechi la ceea ce explică profesorul de legislație iar dacă vi se pare ceva neclar nu ezitați puneți multe întrebări. Rezolvați cele 45 de chestionare auto. Dacă aveți nelămruri întrebați profesul de legislație rutieră. Ar fi indicat să obțineți cel putin 23, 24 de puncte din 26 per chestionar pentru a fi sigur că luați sala din prima. Asta este ușor dacă vă veți concentra pe întrebări și veți citi cu atenție atât întrebarea cât și răspunsurile. În 30 de minute alocate testării aveți timp suficient pentru a răspunde la cele 30 de întrebari.
  3. Înainte de a începe orele de condus ar fi bine să întrebați la secretariat (dacă faceți cursurile prin intermediul școlii de șoferi) de un instructor cu un grad de promovabilitate ridicat pentru categoria B. La orele de instruire practică conduceți doar în zona de examen unde veți susține examenl practic (traseul). Astfel veți fi familiarizați cu bulevardele/străzile, zona respectivă iar la examen vă va fi ușor. Marea majoritate a instructorilor auto o să vă ducă ei de la sine în zonele de examinare și acolo veți conduce.
    Dacă nu vă simțiți pregătiți, ar fi bine să recurgeți la cumpărarea unor ședințe suplimentare. A. Prețul variază în funcție de zonă între 100 și 150 de LEI. Vă vor fi utile pentru a vă forma deprinderile necesare conducerii unui autovehicul. Este practic antremanentul. Cu cât te antrenezi mai bine cu atât ai șanse de reușită de câștig.
    Fi-ți încrezători în forțele voastre. Polițistul nu este dușmanul vostru. Chiar dacă pentru mulți pare asta. Nu și nu. El este acolo pentru a vedea dacă voi v-ați însușit toate deprinderile necesare conducerii unui vehicul pe drumurile publice. Conducerea unei mașini reprezintă o mare repsnsabilitate. Polițistul examinator este în măsură să decideți dacă meritați permisul în funcție de cum conduceți să vă admită sau respingă.

Dacă veți decide să urmați aceste sfaturi veți putea avea o reușită și veți promova examenul auto. Bineînțeles că nimeni și nimic nu poate garanta asta. Ideea este ca voi să folosiți informații corecte. De asemenea este foarte important să urmați sfaturile instructorului vostru auto. El este mereu bine intenționat și vă explica în detaliu fiecare manevra pe care o faceți.
Voi ce părere aveți? Cum ați procedat când ați dat de permis?

Dă şi tu share articolului

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment