Care sunt motivele pentru a opta pentru o cutie de viteze automată?

Dă şi tu share articolului

Care sunt motivele pentru a opta pentru o cutie de viteze automată?

Vrei să îți relaxezi piciorul stâng pentru că te doare după fiecare zi de condus, asta se datorează probabil cutie tale manuale. Care ar fi motivele evanda optarea pentru o cutie automată.

O cutie de viteze automată are mai multe avantaje decât una manuală care le vom vedea în cele ce urmează.
Primul avantaj reprezintă confortul care ți le oferă. Mâna dreaptă nu va mai fi solicitată pentru schimbarea levierului schimbatorului de viteze ia piciorul stâng ba stai liniștit pe suportul din stânga pedalei de frână.O cutie automată a fi foarte utila pentru mersul de oraș când stai în coloană mergând bară La bară nu mai ești nevoit să mereu treaptă de viteză și să îți uzezi ambreiajull. Să nu mai vorbim de manevrarea volanului cu o mână atunci când un viraj la dreapta sau la stânga pentru că mâna dreaptă va sta de multe ori pe schimbător.Americanii au îmbrățișat cutiile automate chiar dinaintea celui de al doilea război mondial şi asta s-a văzut de-a lungul timpului şi la modele cum ar fi Cadillac, Ford etc.
Cât despre Europa şi România.
Nici în alte țări din Europa nu putem spune că cutiile automate sau dovedit o opțiune bună pentru șoferi deoarece a existat o reticentţă chiar în statele din vestul Europei.
După revoluţie Românii au fost de părere că nu merită sub nici o formă o maşină cu o cutie automată.  Ei bine această reticența cam mare privind cutiile automate în care
mulți șoferi şi-au dat cu părerea că nu rentabil să achiziționez o mașină cu
cutie automată pe considerente cum ar fi fiabilitatea redusă a acestora și faptul că acestea sunt supuse unei grad mare de uzare și vor ceda intr-un
timp foarte sucrt. Afirmații sunt lipsite de o bază reală si au
venit pe fondul lipse de cunoștințe acestor șoferi şi alimentate de părerile altora care s-au confruntat câtedată cu o maşină veche ce dispuean de o transmisie automată. Este adevărat pe de o parte, aceste impresii defavorabile au un sambure de adevar intrucat au implicat masini depasite tehnic de ani sau zeci de ani, dar situatia s-a schimbat radical in bine de mai bine de 30 de ani incoace cutiile automate evoluând de la an la an şi având parte de optimizări.

Cutiile automate sau dezvoltat în timp foarte mult și le putem găsi sub diferite forme. Aproape toți producătorii de autoturisme au în oferta lor transmisia automată prin urmare vorbim de o ofertă generoasă.
Aceste mituri conform cărora o cutie automată este mult mai presus decât una manuală sau dovedit a fi false.
Dacia în vara anului 2016 a lansat pe piață Easy R – O  cutie de viteze gata ce se aseamana izbitor de mult unei cutii automate nu este nume reparat un sens al cuvântului o cutie automată. Absența pedalei de ambreiaj te duci cu gandul la o cutie automată cu cât nu mai trebuie să schimbi viteza asta de asta ocupând duce un calculator de bord specială configurat pentru schimbarea treptelor de viteză. Cutia de viteze easy r se mai numește și cutie pilotată ce se bazează pe o cutie manuală și pentru prețul de 500 de euro poți avea această opțiune pe noul Dacia Logan.

Să ne îndreptăm atenția și spre cutia automată cu dublu ambreiaj o găsim și în grupul. VAG dar și mai nou pe noua Dacia Duster și pe modelele Renault bineînțeles.
Cutia cu dublu ambreiaj funcționează ca două cutii cu transmisie manuale unită pentru un corp comun. Computer știe exact cum să schimbi vitezele împreună repede și eficient mai bine decât cel mai bun șofer experimentat. Ferrari este probabil exponentul principal careca optat pentru o transmisie automata cu dublu ambreiaj.

Alta cutie automată este reprezentată de variația continua CVT.
Transmisia are o singură treaptă de viteză CVT iar raportul său este
variat continuău intre anumiti parametrii.Așadar e timpul să ne schimbăm mentalitatea am pentru confort pentru că în esență condusul îmi trebuie să însemne confort și atenție. Este adevărat că prețul pentru achizitionarea unui autoturism cu cutie automată ceva mai mare față de o cutie clasică de viteze manuală si asta ar fi un dezavsantaj dar ești in avantaj când o vei conduce atât în oraș dar și la drum lung. Cutia de viteze automată poate fi atât economică cât și confortabilă.
În prezent există autoturisme Premium ce au o cutie automată cu  8 sau 9 trepte de viteză și chiar două trepte pentru mers înapoi la Mercedes-Benz, BMW.Cumpăraţi cu încredere o maşină cu cutie automată şi nu veţi regreta dimpotrivă vă veţi simţi bine şi veţi conduce mult mai confortabil şi fără stresul acela de a mesteca ,,în mămăligă” care ne-am învăţat cu toţii.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment