Când vor fi alimentate, în luna decembrie, cardurile sociale

Dă şi tu share articolului

Guvernul a ales să continue să acorde persoanelor și familiilor defavorizate un ajutor alimentar de 250 de lei la fiecare două luni și în 2019.

Potrivit lui Marcel Boloș, ministrul delegat pentru investiții și proiecte europene, “nivelul de venit până la care se acordă această compensație pentru creșterea costurilor cu hrana a crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei”.

El a adăugat că Guvernul a întreprins proceduri pentru a garanta că cea de-a patra tranșă a cardului de hrană va fi efectuată în perioada 19 – 23 decembrie.

Ministrul a precizat că 2,4 milioane de persoane beneficiază de carduri de hrană.

„Bugetul măsurii temporare Sprijin pentru România, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabileşte la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi din fonduri europene nerambursabile”, prevede OUG aprobată de Guvern.

Numai la Bistrița sunt peste 1700 de beneficiari ai acestor carduri.

Banii vor fi primiti pe card la începutul lunii decembrie celor peste 2,4 milioane de români care au în prezent carduri și care au primit deja un ajutor de 250 de lei pentru achiziționarea de alimente și mese calde.

Înainte de Crăciun, toți cei 2,4 milioane de beneficiari vor avea încărcată pe carduri Tranșa IV pentru 2022, potrivit unui comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Astfel, oamenii vor primi bani pentru masa de Crăciun.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment