Când începe Rabla electrocasnice 2021

Dă şi tu share articolului

Rabla pentru Electrocasnice 2021 începe din 7 mai pentru persoanele fizice, cu o serie de schimbări și un buget mai mare
Cu câteva zile în urmă, am descoperit că, după ce versiunea de anul trecut a fost amânată în ultimul moment din cauza problemelor de securitate a software-ului, programul „Rabla pentru electrocasnice” se pregătea să revină. Avem acum o versiune actualizată care este o continuare a planului de anul trecut. Astăzi, am aflat despre modificările făcute, cum a fost implementat planul și, cel mai important, care este valoarea cuponului și când va începe să devină disponibil publicului larg.

Când începe Rabla pentru Electrocasnice
În primul rând, am aflat că Rabla pentru electrocasnice 2021 reprezintă o continuare a celuiîn 2020. Din cauza problemelor tehnice ale platformei AFM. În primul rând, de la 1 mai, acei comercianți care doresc să vândă aparate electrice prin acest program se vor putea înregistra în aplicația informatică furnizată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Există, de asemenea, o specificație aici, iar cei 24 de comercianți verificați anul trecut vor rămâne în program. Bugetul crește și el, cu 35 de milioane de lei mai mult decât anul trecut, ceea ce arată că acum vor fi incluși mai mulți comercianți pe listă. Bugetul total ajunge la 75 de milioane de lei, iar banii vor fi folosiți pentru înlocuirea echipamentelor electrice și electronice uzate, dintre care unele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.

Începând cu data de 7 mai, persoanele fizice se vor putea înregistra pe platforma AFM și vor aproba finanțarea prin intermediul platformei. De asemenea, s-a descoperit că sistemul din acest an nu va fi pe sistemul „primul venit, primul servit”, deoarece organizația va grupa produse la fiecare două săptămâni. Prin urmare, cei care doresc inițial o mașină de spălat sau un frigider nou se vor putea înregistra, iar ulterior cei care vor să isi achizitioneze de pilda un laptop, tabletă sau televizor în faza a doua vor putea înregistra un voucher. În etapa finală, vor fi furnizate vouchere pentru aparatul de aer condiționat și restul planului.

Retaileri din programul Rabla pentru Electrocasnice (listă preliminară):

Altex
eMAG
Flanco
Carrefour
Auchan
Cora
Romstal 

Modificări clasă energetică și valoare vouchere

Datorită modificărilor nivelurilor de eficiență energetică, agenția a solicitat în mod public proiecte de comenzi privind „Orientările de finanțare a programului” din 8 aprilie. Există, de asemenea, unele modificări. Fantefan Toga, președintele AFM, a anunțat că aproape niciun producător nu produce încă produse A și B, astfel încât aceste produse nu mai există pe piață. Drept urmare, comercianților li s-a cerut să furnizeze inventar pentru fiecare categorie și au făcut modificări pentru ca programul să funcționeze corect.

La ultima verificare, în proiectul de Ordin erau menționate următoarele valori pentru vouchere:

300 lei pentru mașini de spălat rufe cu noua clasa energetică A
250 lei pentru maşini de spălat rufe cu noua clasa energetică B
500 lei pentru mașini de spălat rufe cu uscător cu noua clasă energetică A
450 lei pentru mașini de spălat rufe cu uscător cu noua clasă energetică B
400 lei pentru mașini de spălat vase cu noua clasă energetică A
350 lei pentru mașini de spălat vase cu noua clasă energetică B
400 lei pentru televizoare cu noua clasă energetică A
350 lei pentru televizoare cu nouă clasă energetică B

Valoarea finanțării Dacă ați adăugat deja dispozitivul în coșul de cumpărături pe care doriți să îl înlocuiți, trebuie să știți, de asemenea, că suma din finanțarea de stat a fost dedusă din valoarea totală a listei de dispozitive achiziționate prin program de către comerciantul verificat. Diferența de preț este suportată de dvs. și de propriile dvs. surse financiare. În plus, suma finanțării nu poate depăși 50% din valoarea echipamentelor achiziționate prin program. Desigur, atunci când livrați un produs nou achiziționat în acest mod, va trebui să predați același tip de echipament vechi.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment