Când începe Programul Rabla Electrocasnice 2022? si care sunt conditiile?

Dă şi tu share articolului

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Fondului pentru Mediu, ultima ediție a programelor Rabla și Rabla Plus pentru persoane fizice, societăți juridice și instituții publice începe pe 30 septembrie. (AFM).

Puteți economisi bani la mașini noi folosind fondurile primite prin aceste programe sub formă de vouchere.
În funcție de faptul că achiziționați o mașină nouă electrică, hibridă plug-in sau mild-hybrid, stimulentele de care beneficiați prin Rabla variază ca mărime.

Programul va fi oferit în perioada 30 septembrie – 25 noiembrie 2022.
Cetățenii români vor putea aplica prin intermediul dealerilor autorizați în această perioadă, în timp ce firmele legale vor putea accesa programul informatic AFM pentru a depune cererile de finanțare.

Bugetele programelor Rabla și Rabla Plus în 2022
Bugetele totale alocate pentru această etapă, potrivit datelor AFM, vor fi repartizate astfel: pentru programul “Rabla Clasic”, persoanele fizice vor primi un buget de 139.898.500 de lei, persoanele juridice vor primi un buget de 173.300.500 de lei, iar instituțiile publice vor primi un buget de 15 milioane de lei.

Pentru Programul “Rabla Plus”, finanțarea este de 15 milioane de lei pentru instituțiile publice, 202.303.000 de lei pentru persoanele juridice și 115.500.000 de lei pentru persoanele fizice.
Aceste bugete sunt însă doar orientative, autoritățile fiind libere să le suplimenteze.

Pe site-ul AFM, puteți găsi calendarul sesiunilor de înscriere la Rabla și Rabla Plus, precum și sumele alocate pentru fiecare tip de solicitant.

Listele cu producătorii și dealerii auto care au încheiat acorduri de participare cu instituția sunt, de asemenea, disponibile la AFM.
Acestea sunt disponibile pe paginile programului Rabla și Rabla Plus de pe site-ul afm.ro.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment