Benzină și motorină la preț „de pomană” în România: unde sunt ieftinirile, parcă a venit Moș Crăciun la stațiile de carburant

Dă şi tu share articolului

După luni și luni de zile de prețuri exorbitante și greutăți economice pe care cu greu le pot suporta, șoferii români primesc o veste cu adevărat minunată chiar înainte de sărbători, pe care, sincer, nu o anticipau.

Milioane de automobiliști din țara noastră au stat neputincioși în timp ce costurile carburanților au crescut vertiginos în ultimul an.
Din cauza creșterilor bruște ale prețului atât la benzină, cât și la motorină, mulți români au ales să renunțe la călătoriile zilnice cu automobilul, în special cele spre și de la serviciu, în favoarea altor mijloace de transport, în special a transportului în comun.

Ca urmare, au existat economii semnificative la bugetul familiei, care au fost folosite pentru alte obiective și nevoi.
Din nefericire, există încă tensiuni financiare, deoarece creșterile de prețuri se resimt nu doar pe piața benzinei, ci și la toate celelalte produse și servicii fundamentale, în special la alimente și facturi.

Cu toate acestea, chiar înainte de sărbătorile de iarnă, șoferii noștri sunt luați prin surprindere de modificări neprevăzute ale prețurilor.
Atât benzina, cât și motorina au acum costuri mai mici.

Cât costă azi litrul de benzină și motorină
Indiferent de locul în care locuiți și de locul în care vă alimentați mașina, ați observat, fără îndoială, o scădere a costurilor în ultima vreme.
Tiparul este încă prezent și astăzi!

Potrivit celor mai recente date de pe piață, prețul motorinei se apropie de 7 lei pentru un litru, în timp ce prețul benzinei a coborât sub nivelul psihologic important de 6 lei pentru un litru la unele stații.

De exemplu, în sectorul 5 al stației Petrom din Capitală, prețul pentru un litru de carburant obișnuit este de 7,11 lei.
Potrivit statisticilor Peco-online.ro, aceeași motorină obișnuită produsă de Lukoil este oferită la 7,20 lei pe litru în majoritatea stațiilor din București.
La o stație Mol din București, de exemplu, un litru de motorină costă 7,23 lei.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment