Austria se opune oficial aderării României la Spațiul Schengen / Care era scenariul inițial în care spera România

Dă şi tu share articolului

Joi, în cadrul Consiliului JAI, Austria a votat împotriva includerii României și Bulgariei în spațiul Schengen.
Deși a susținut că este doar împotriva Bulgariei, Olanda a votat, de asemenea, împotriva pachetului România și Bulgaria.

Articolul de început:
La începutul zilei, surse oficiale au informat G4Media că România intenționa să obțină joi acordul statelor membre pentru aderarea la Schengen în etape, începând cu 2023, cu termene precise și o serie de condiții.

Austria a solicitat în mod special condiționalitatea, care ar include măsuri de consolidare a securității la frontieră, precum și o mai mare implicare a Comisiei Europene prin intermediul Frontex.

Politicienii folosesc condiționalitatea pentru a-i oferi cancelarului austriac Karl Nehammer o cale de ieșire, după ce până miercuri a avut o poziție implacabilă împotriva aderării României la Schengen.

Comisia Europeană, pe care Nehammer a criticat-o dur miercuri, va fi și ea ținta acestor condiții, pe lângă România și Bulgaria.

Trebuie menționat că acesta este scenariul pe care delegațiile statelor membre l-au adus joi dimineață la Consiliul JAI și este posibil ca Austria și Bulgaria, care se confruntă de asemenea cu opoziția Olandei și are șanse mai puțin favorabile de a adera în 2023, să se răzgândească în ultimul moment.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment