Aplicația care “detronează” TikTok: de ce încearcă toate platformele s-o copieze

Dă şi tu share articolului

De la regii social media din Big Tech, un software francez de partajare a fotografiilor, în vârstă de doi ani, primește cea mai înaltă formă de lingușire: imitația.
Iată cum încearcă TikTok să îl imite.

BeReal este cea mai bună aplicație pentru o experiență de social media care încurajează interacțiunile improvizate, deoarece îi îndeamnă pe utilizatori să captureze și să împărtășească o scurtă fotografie de oriunde s-ar afla, o dată pe zi.
Potrivit Washington Post, software-ul combină simultan camerele frontale și cele din spate ale telefonului pentru a produce o postare care suprapune un selfie peste o imagine a ceea ce se află în fața ta.

De asemenea, încurajează imitatorii.
Săptămâna aceasta, TikTok a anunțat o nouă funcție numită TikTok Now, care va oferi utilizatorilor îndemnuri zilnice de a încărca fotografii sau filme scurte cu ajutorul camerelor frontale și posterioare ale telefoanelor lor. TikTok este cea mai recentă platformă majoră care încearcă să copieze BeReal.


Măsura a fost luată imediat după ce Snapchat a introdus propria opțiune cu cameră dublă și după ce Instagram a declarat că dezvoltă o funcție asemănătoare acesteia, numită IG Candid Challenges.

TikTok copiază BeReal

Succesul BeReal dezvăluie un apetit în rândul utilizatorilor rețelelor sociale pentru forme de exprimare mai autentice și intime.

„Frica rivalilor este că aceasta devine următorul TikTok”, a spus Mark Shmulik, analist pentru Bernstein.

BeReal a fost introdusă în ianuarie 2020 de fostul angajat GoPro și fondatorul francez Alexis Barreyat, dar nu a decolat imediat. Potrivit companiei de analiză Apptopia, care folosește modele statistice pentru a estima popularitatea aplicațiilor, BeReal a primit doar două milioane de descărcări în primii doi ani, în principal de la utilizatorii francezi.
Cu toate acestea, a crescut la aproximativ 56 de milioane de descărcări în acest an, Statele Unite devenind principala sa piață.
Conform calculelor Apptopia, aplicația sa pentru iOS a fost descărcată de aproximativ 11 milioane de ori numai în luna august, fiind cea mai populară aplicație non-gaming din întreaga lume pentru luna respectivă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment