Antivirusul Kaspersky va fi interzis în România: de ce nu vom mai folosi software-ul de antivirus rusesc

Dă şi tu share articolului

În instituțiile publice din România, va fi interzisă utilizarea sau achiziționarea de produse și servicii antivirus de la companii cu rădăcini rusești sau care se află sub controlul acestora.
Cel puțin, aceasta este sugestia făcută de guvern.
Ce se întâmplă cu antivirusul Kaspersky este următorul lucru.

Prin urmare, în conformitate cu legea propusă, care va fi probabil adoptată săptămâna aceasta, Rusia ar putea folosi acest software pentru a lansa un atac cibernetic în contextul conflictului din Ucraina.
Întreprinderile rusești Kaspersky și Group-IB sunt folosite ca exemple în expunerea de motive.

Antivirusul Kaspersky va fi interzis în România

Deoarece există o șansă ca Rusia să folosească software-ul Kaspersky Lab într-un atac cibernetic, tot mai multe state membre ale UE au emis recomandări sau legislație obligatorie care obligă autoritățile și instituțiile publice să schimbe soluțiile antivirus în cazul în care le folosesc.

Riscul poate fi mai mare pentru întreprinderile din sectorul infrastructurii vitale, potrivit organismului german BSI (Biroul Federal pentru Securitatea Informației).
Potrivit BSI, trecerea la software de la alte companii ar fi de preferat pentru toate întreprinderile germane care utilizează antivirusul Kaspersky sau alte soluții software.

Riscul ar putea fi mai mare pentru întreprinderile din sectorul infrastructurilor vitale, potrivit organismului german BSI (Biroul Federal pentru Securitatea Informației).
Potrivit BSI, trecerea la software de la alte companii ar fi preferabilă pentru toate companiile germane care folosesc antivirusul Kaspersky sau alte soluții software.

Hotnews relatează că Primăria Municipiului București a lansat o licitație pentru achiziția de software antivirus de la Kaspersky Endpoint Security For Business- Select pentru 1.200 de mașini, inclusiv un an de mentenanță.
Potrivit Biroului de presă al Primăriei, antivirusul Kaspersky este folosit de Primărie încă din 2012.

Articolele, soluțiile IT și întreprinderile care vor fi interzise sunt enumerate AICI.
La fiecare șase luni, va fi actualizată o listă nominală.

Achiziționarea, instalarea și utilizarea de bunuri și servicii ilegale, precum și omisiunea de a elimina sau deconecta bunurile și serviciile ilegale sunt considerate încălcări ale legii și sunt pasibile de amenzi cuprinse între 50.000 și 200.000 de lei.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment