Ora de iarnă 2022, decizia venită direct de la UE care ar fi trebuit aplicată. Când se schimbă ora și cum ne influențează

Dă şi tu share articolului

Deoarece unele state doresc schimbarea orei, iar altele vor continua să folosească vechiul sistem, schimbarea orei a devenit extrem de complexă.
Aflați mai multe despre trecerea la ora de iarnă în 2022 și despre cum vă poate afecta aceasta.

România va continua să folosească ora de iarnă și în acest an, deși țările din blocul comunitar trebuiau să stabilească dacă vor folosi permanent ora de vară sau de iarnă.
Deși unii oameni de știință consideră că schimbarea orei ar putea avea efecte pe termen lung asupra indivizilor, mutarea a fost făcută pentru a maximiza utilizarea soarelui.

La 30 octombrie 2022, ceasurile se vor schimba de la ora standard la ora de iarnă, ceea ce înseamnă că noaptea va fi cu o oră mai lungă.
După echinocțiul de toamnă, când Soarele intră în emisfera sudică peste ecuator, ora se schimbă în mod obișnuit.

Ultimul weekend din martie marchează trecerea la ora de vară, în timp ce ultimul weekend din octombrie marchează trecerea la ora de iarnă.
La nivel european, se discută despre eliminarea schimbării orei încă din 2018.

După ce Comisia Euroeană a lansat o consultare publică la care 4,6 milioane de persoane au răspuns, 84% dintre acestea au fost de acord cu renunțarea la schimbarea orei. Astfel, CE a venit cu propunerea de a renunța la această schimbare în Europa însă cu libertatea fiecărui stat membru de a decide dacă doresc să aplice ora de vară sau ora de iarnă.

Când revenim la ora de iarnă în 2022

Punerea în aplicare a acestei idei ar fi trebuit să înceapă încă din 2019, însă, din cauza opoziției mai multor națiuni, termenul a fost amânat cu doi ani.
CE ar fi trebuit să fie notificată cu privire la decizia la care au ajuns guvernele UE, însă, din cauza epidemiei de coronavirus, prioritățile s-au schimbat.

Dacă scenariul planului energetic se înrăutățește, anumite state membre, precum Italia, ar putea alege să nu se convertească la ora de iarnă.
Este posibil ca și alte națiuni să adopte această decizie dacă ea va fi luată în Italia.

Oamenii de știință au efectuat un studiu privind impactul schimbării timpului asupra oamenilor.
Studiile prezentate la reuniunea anuală a Academiei Americane de Neurologie arată că persoanele de peste 65 de ani și cele care suferă de cancer prezintă un risc crescut de accident vascular cerebral în cele două zile de la schimbarea orei.

Un studiu publicat în 2017 de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European a demonstrat că schimbarea orei nu are efecte benefice.
În plus, cercetările demonstrează că se manifestă o serie de repercusiuni negative în societate, în sănătatea publică, în agricultură și în siguranța traficului rutier.

Ca urmare, este posibil să apară dezechilibre hormonale, oboseală, scăderea vigilenței, creșterea stresului, probleme de somn și perturbarea rutinei zilnice.
Indivizii pot experimenta simptome diferite,

Cu toate acestea, mulți oameni pot avea repercusiuni negative asupra sănătății.
Experții estimează că ar fi nevoie de o săptămână pentru ca oamenii să se aclimatizeze la ora de iarnă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment